Nå kan du sjekke hva haien spiser

Polaria har klart programmet for høsten, med blant annet haidissekering.

SPENNENDE: Daglig leder for Polaria, Geir P. Stokke, forteller at mye spennende skjer der fram til nyttår. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Det er mye spennende som skjer her fremover, forteller Geir P. Stokke.

Han er daglig leder for Polaria, og har akkurat lagt fram programmet for opplevelsessenteret fram til nyttår.

– De fleste arrangementet vi har på lørdager og søndager retter seg mot lokalbefolkningen. Vi vil at Polaria skal ha tilbud til tromsøværinger, og ikke bare for turister, så vi håper folk vil besøke oss. Mange av arrangementene har faglig forankring, men det er et fokus på at alt likevel skal være familievennlig, sier han.

Les også: Hvor mange isbjørner er det i Tromsø?

Gratis inngang

I tillegg til de tradisjonelle arrangementene som juleverksted og mørketidsrebus står det mye nytt på kalenderen. I starten av oktober starter Forskningsdagene, og da blir det masse liv på Polaria.

– 1. oktober har vi gratis inngang på hele Polaria, noe som er veldig sjeldent vi gjør. Da samarbeider vi med Framsenteret, «Polstjerna» og forskningsskipet «Lance». Det kommer til å være fullt av aktiviteter både ute og inne på Polaria, og alle vil ha gratis inngang, forteller Stokke.

Les også: Slik går arbeidet med å reparere gigantakvariet

Haidissekering

Haitypen Håkjerring er i vinden etter «Havboka» til Morten Strøknes. Nå kan det hende folk kan få oppleve den på nært hold.

– Havforskningsinstituttet skal ha dissekering av en hai inne på Polaria under Forskningsdagene, så kan vi få se innsiden av haien sjekke hva den spiser. Det kan bli veldig interessant. Hvilken hai som dissekeres kommer litt an på hva man får tak i, men det hadde vært artig om det ble en håkjerring, sier han.

Håper på besøksrekord

I sommer fikk Polaria besøkende nummer to million, men de ligger ikke på latsiden av den grunn.

– Vi har gode utsikter for besøksrekord i år. Hvis folk kommer på arrangementene, blir det definitivt ny rekord, forteller Stokke.