16 ting du kan finne på i helga

Her er iTromsøs beste helgetips!

TIL Kulturhuset: Neste høst kommer denne gjengen til Kulturhuset i Tromsø. 

nyheter

Vervarslinga i Nord-Norge har meldt godt vær i helga, men i fall de tar feil har vi samlet opp noen innendørsaktiviteter som kan fungere som plan B.

Norske Konsertarrangører og Viseklubben Spelt arrangerer kurs i frivillig-rekruttering og motivasjon i Parkgata, og lover å svare på hvordan man kan organisere og motivere frivillige i forbindelse med eksempelvil festivaler.

På Skarven inviterer Filosofiske samtaler til samtale med Magnus Storvoll Strømseth om sivil ulydighet. Strømseth er 2. nestleder i Natur og Ungdom, og har vært engasjert i miljøpolitikk siden ungdomsskolen. Han har jobber med og aksjonert sivilt ulydig i flede saker. Arrangementet starter klokken 11.45.

Kreativ lørdag

På biblioteket er det Kreativ lørdag, og barn og barnefamilier inviteres til ulike aktiviteter på eventyrrommet mellom klokken 12.00 og 14.00.

Perspektivet museum viser utstillingen "Uprooted", og Nordnorsk Kunstmuseum viser frem sin faste samling. Også Lone Slydahl holder åpent galleri i Storgata 106.

TIL skal slå Lillestrøm ned i støvlene på Alfheim klokken 15.30.

"Landstrykere" spilles på Hålogaland Teater klokken 18.00 lørdag kveld. Forestillingen "Det fineste i livet" spilles klokken 18.30.

Bandet "Sløtface" spiller på Studentsamfunnet Driv klokken 21.00.

MedHum Tromsø fremfører forestillingen "Kollektivet - nå deler vi alt" på Driv.

For de som har lyst å tilbringe lørdagen utendørs inviterer Sjamanistisk Forbund Troms til en støttemarkering i solidaritet med de som protesterer mot Dakota Access Pipeline i USA. Markeringen skjer i Telegrafbukta klokken 14.00 lørdag.

Chippendales og kattunger

Søndag holder Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø åpent hus på hjelpesenteret på Bymyra, hvor blant annet kattegruppa kommer til å fortelle om katter som er klar til å adopteres bort.

Hos Polaria arrangeres det minidykk klokken 13.00. Elise, en av Polarias ansatte, skal vise frem dykkerutstyret sitt, og hoppe i havet like ved Polaria. Gratis inngang for barn frem til klokken 13.00.

Tromsø Museum inviterer folk til å overvære en konservators arbeid klokken 13.00, og se på hvordan ulike gjenstander behandles før de stilles ut. Klokken 16.00 er det også åpen soppkontroll på museet.

Helgen avsluttes med Chippendales på Kulturhuset klokken 19.30.