Jubelen sto i taket da ordfører Kristin Røymo overbrakte beskjeden om at formannskapet tirsdag skal vedta å bidra med 100.000 kroner til sentrumsforeningens prosjekt om å lyse opp sentrum, til Lena Nymark, avdelingsleder i Sentrumsforeningen.

– Dette er virkelig helt fantastisk, utbryter Nymark.

Sentrumsforeningen trenger 230.000 kroner for å sikre at de tradisjonelle julehjertene settes i stand og blir hengt opp i adventstiden. I tillegg har de et stort ønske om å innføre mer mørketidsbelysing i sentrumsgatene, og kommunens bidrag er øremerket nettopp ny belysning.

Aktivitet i sentrum

NOK TIL TO: Med 100.000 kroner fra kommunen kan Sentrumsforeningen kjøpe inn to av disse reinsdyrene. – De er spesialdesignet for Tromsø, forteller Lena Nymark i Sentrumsforeningen.

– Tromsø er en mørketidsby, og som den arktiske hovedstaden er det klart at vi må ha mørketidsbelysning. Det vil bidra til mer aktivitet i nærområdene, og det vil bety mye for sentrum, sier ordfører Røymo.

Lena Nymark klapper i hendene over nyheten, men har samtidig en klar oppfordring til privatpersoner og næringsliv.

– Jeg håper ikke dette blir en sovepute. Vi trenger fortsatt mye økonomisk hjelp for å få på plass det vi har av belysning fra før av. Foreløpig har vi fått inn 80.000 kroner på dugnad, og dermed er det fortsatt et godt stykke igjen til vi når målet på 230.000, sier Nymark.

Samarbeid

– I andre kommuner er det vanlig at kommunen tar hele regningen for mørketidsbelysning og julelys?

– Det er forskjellige løsninger i alle kommuner, og Tromsømodellen blir et samarbeid mellom flere aktører – i hovedsak næringslivet, gårdeiere og kommunen, sier Nymark.

Samarbeidet i sentrum skal styrkes, og det jobbes i disse dager med å opprette et nytt selskap som skal sikre profesjonalisering av sentrumsarbeidet.

– Vi er avhengig av godt samarbeid, og når vi samles får vi til en økning i aktivitet som ingen av aktørene klarer alene, sier Røymo.

Nymark holder tett kontakt med leverandøren MK illumination, og gleder seg til bestillingen kan legges inn.

– Fristen for bestilling for å få levering til jul nærmer seg med stormskritt, så vi håper resten av byen også har lyst til å bidra til mer mørketidsbelysning i sentrum, sier hun.