Her rekrutterer kronprinsessen tromsøfolk til å bære bøsser

Etter mange timers venting fikk de frivillige i Tromsø Røde Kors endelig møte kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsessen prøver å rekruttere bøssebærere til Røde Kors.

- DETTE VAR LITT FLAUT...: Kronprinsesse Mette-Marit skulle ønske at Maher Sain Hawriya (til venstre) eller Andreas Fjeldsøe kunne tatt den første telefonen, men hun tok utfordringen likevel. - Jeg får håpe hun er hyggelig da, sa hun før Katrine Albrigtsen plukket opp telefonen i den andre enden.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Kronprinsessen hadde i utgangspunktet et tett program for sitt besøk i Tromsø, men på grunn av tett tåke ble hun nesten fem timer forsinket. Flyet med kronprinsessen måtte lande i Bardufoss, og deretter ble hun kjørt til Tromsø.

– Jeg fikk i alle fall brukt tiden godt. Vi stoppet på en bensinstasjon for å få oss litt mat, og der traff jeg Bodil, ei veldig hyggelig dame. Hun ville gjerne være bøssebærer, og lovte meg å rekruttere flere, sier kronprinsessen.

Rekrutterte

Da kronprinsessen endelig ankom Tromsø og rådhuset, ble hun tatt imot av ordfører Kristin Røymo, fylkesmann Bård Magne Pedersen og Sissel Olsen, daglig leder i Tromsø Røde Kors.

– Det er meg en glede å endelig kunne ønske kronprinsessen velkommen til Tromsø, sa ordfører Kristin Røymo da kronprinsessen ankom.

Deretter fikk hun treffe kommunekomiteen med Elin Jørgensen i spissen.

– Vi setter enormt pris på at kronprinsessen valgte å komme hit til Tromsø.

Ringte rundt

Kronprinsessen innrømte imidlertid at hun ikke hadde fått velge reisemål selv.

– Det var det Røde Kors som bestemte, sier hun og ler.

Deretter var det klart for dagens høydepunkt, da kronprinsessen selv skulle ringe tromsøfolk for å rekruttere dem til å bli bøssebærere under TV-aksjonen 23. oktober.

– Får jeg ikke høre på noen av dere andre først?! Det er egentlig litt dårlig gjort, sa kronprinsessen lattermildt før hun kastet seg i det.

– Hei, det er kronprinsesse Mette-Marit som ringer. Jeg ser at du har vært bøssebærer tidligere, og ringer for å høre om du kunne tenke deg å være bøssebærer i år også?

Katrine Albrigtsen satt i andre enden av telefonrøret, og bekreftet overfor kronprinsessen at hun allerede hadde registrert seg som bøssebærer.

Det samme gjaldt Kirsten Lund, som også fikk en telefon fra kronprinsessen.

– Ubekvemt

– Det er litt ubekvemt å ringe opp fremmede mennesker, men begge to var veldig trivelige – og de hadde vært bøssebærere i 10 og 15 år. Det er utrolig imponerende, og de gjør en utrolig viktig jobb, sier kronprinsesse Mette-Marit til iTromsø.

Nå er hennes kongelige høyhet straks på tur tilbake til Oslo, og besøket i Nordens Paris ble dermed langt kortere enn planlagt.

– Vi setter enormt pris på at hun kom på besøk og møtte de frivillige. Det hjelper oss i rekrutteringsarbeidet av nye bøssebærere, det trenger vi her i Tromsø, sier Sissel Olsen.