Brenner varder i protest mot langtidsplanen for Forsvaret

Svein Wara er misfornøyd med det fremlagte forslaget for langtidsplanen for Forsvaret. Nå skal han tenne en varde i protest.

PROTESTERER: Svein Wara skal fredag brenne en varde i protest mot det fremlagte forslaget for langtidsplan for Forsvaret. Foto: Martin Lægland Ellingsen 

nyheter

SENTRUM: – Vardebrenning er et historisk tegn på mobilisering, og dette er en folkelig mobilisering for Forsvaret. Forslaget for ny langtidsplan er en nedbygging av Forsvaret til tross for at vi lever i en ny sikkerhetspolitisk hverdag, sier Svein Wara som selv er vernepliktig. 

- Som nasjon har vi en etisk- og moralsk plikt til å stille oss bak våre vernepliktige, og støtte dem. Skal landet i en beredskapssituasjon kunne pålegge de vernepliktige krigstjeneste, skylder vi dem en mulighet til å kunne komme fra oppgaven med livet og æren i behold. Da er det etisk forkastelig om Stortinget ikke gir støtte og materiell til de vernepliktige, sier han.

LES OGSÅ: «Forsvar utan folk?»

Wara opplyser at Fjellheisen vil gi alle som deltar på arrangementet studentpris opp og ned for å delta på arrangementet.

Det vil bli brent omtrent 100 varder rundt omkring i landet, i samlet protest.

Vardebrenningen finner sted fredag klokken 20.00 ved storsteinen sør for Fjellheisen.