Laveste septemberledighet siden 1978 i Troms

Arbeidsledigheten i Troms er nå på et historisk lavt nivå. Kun 1,9 prosent, eller 1.671 personer er arbeidsledig ifølge Nav.

NAV: Illustrasjonsfoto. Foto: Ronald Johnsen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Direktør: Bente Ødegaard er assisterende fylkesdirektør i NAV Troms. Foto: Privat 

nyheter

Septemberledigheten i Troms har ikke vært lavere siden 1978. Den totale ledigheten i landet er på 2,8 prosent. Sogn og Fjordane har landets laveste arbeidsledighet, tett etterfulgt av Oppland og Troms, skriver Nav i en pressemelding.

Færre unge ledige

Det er 154 færre ledige nå enn det var på samme tid i fjor. Mer enn to tredeler av disse er under 30 år.

LES OGSÅ: Høyre-politiker ber NAV og arbeidsministeren (H) ta til fornuft

– Dette er en veldig god utvikling. Vi jobber målrettet for å få unge arbeidssøkere over i jobb eller skole, og håper selvsagt det bidrar til de gode tallene, sier Bente Ødegaard, assisterende fylkesdirektør i Nav Troms.

Fagkompetanse etterspørres

–Med så lav ledighet som nå, er det vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Over hele fylket er det stor mangel på folk med fagkompetanse som bilmekanikere, tømrere, elektrikere, rørleggere, sykepleiere og sjåfører, skriver Nav videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Roger måtte dra fra Thailand til Tromsø for å få dokumentasjon

– Yrkesfaglig utdanning er etter alt å dømme et godt valg for fremtiden, og vi ser også at det er blitt god tilgang på lærlingplasser for dem som trenger det, sier Ødegaard.

Lavest og høyest ledighet

Lavest ledighet i Troms har Bardu (1,1 %), Salangen og Målselv (begge 1,2 %) og Storfjord (1,4 %). Høyest ledighet er det i Ibestad (3,7 %), Lavangen (3,1 %) og Gratangen (2,9 %).