Konfliktfri start på Høyres årsmøte

Tromsø Høyre var samlet til årsmøte, i forkant av prøvenominasjonen til Stortingslista.

KANDIDATER: Tidligere byrådsleder Øyvind Hilmarsen og nåværende gruppeleder Erlend Svardal Bøe. 

ÅRSMØTE: Tromsø Høyre gjennomførte sitt årsmøte, med gjester, i forkant av prøvenominasjonen til Stortingslista lørdag. 

nyheter

I forkant av prøvenominasjonen, var det et harmonisk Tromsø Høyre, med gjester, som møttes lørdag formiddag.

Stemningen var langt bedre, enn på det famøse nominasjonsmøtet i januar 2015, hvor Jens Johan Hjorts kuppforsøk endte med at den sittende ordføreren trakk sitt kandidatur foran 2015-valget.

Positive innbyggere

Øyvind Hilmarsen og Tor Arne Morskogen var blant talerne, før de fastsatte innleggene fra EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker og stortingspolitiker Henrik Aasheim.

Morskogen, som er en av kandidatene for stortingsnominasjon, kom inn på alle de gode ordene Tromsøs innbyggere nå hadde å si om det forrige Høyre-styrte byrådet, etter at nye koster tok over i fjor høst. Morskogen påpekte også viktigheten av at lokal Høyre-politikk skal speile den nasjonale linja til regjeringspartiet.

Første år i opposisjon

Tidligere byrådsleder Øyvind Hilmarsen og nåværende gruppeleder Erlend Svardal Bøe, er også blant Tromsø Høyres kandidater til Stortingsnominasjon. Sistnevnte forklarte fra talerstolen viktigheten av å «spille hverandre gode», og snakke positivt om egen politikk.

– Det er mye hyggelige Høyre-folk her, og vi har diskutert det første året i opposisjon, samt veien videre, sier Hilmarsen til iTromsø.

– Jeg benyttet muligheten til å snakke litt om kommuneøkonomien og eiendomsskatten, mens Øyvind tok for seg byutviklingsbiten, supplerer Bøe.

Ingen av politikerne dristet seg til å komme med noen stalltips rundt prøvenominasjonen til Stortingslista, som blir offentliggjort senere i dag.