Etter tre tiår i iTromsø har Sørli vært innom alle avdelinger i redaksjonen – sport, foto, nyheter og desken. De siste 14 årene har han vært vaktsjef/deskredaktør.

Selv betegner 48-åringen seg som mediehusets «potet».

Les også: Skifter beite etter ni år i Troms Kraft

Offensivt team

Dag Sørli blir fra nyttår kommunikasjonsrådgiver i Norges sjømatråd. Der skal han inn i et utvidet kommunikasjonsteam som skal jobbe både nasjonalt og internasjonalt for å fremme norsk sjømat.

– Det er ikke enkelt å slutte etter så mange år i lokalavisen, men denne jobben ble rett og slett for fristende. Nå gleder jeg meg til å bli en del av et offensivt kommunikasjonsteam, sier Sørli.

Les også: Eksporterte sjømat for 6,6 milliarder i juli

Søkte ikke

Han søkte ikke på stillingen, men ble kontaktet av Sjømatrådet for noen uker siden og etter hvert tilbudt jobben.

– En viktig grunn til at jeg valgte å takke ja til tilbudet, er at jeg anser dette for å være en unik stilling. Norges sjømatråd er en stor Tromsø-basert organisasjon som har kontorer over hele verden, blant annet i Tyskland. Nå skal jeg bli med i et team som skal være med og fremme norsk sjømat både nasjonalt og internasjonalt. Det ble rett og slett for spennende og interessant til at jeg kunne la sjansen gå fra meg.

Les også: Går fra lokalavisen til ny jobb i kommunen

Meget dyktig

– Dag Sørli har gjort seg bemerket som en meget dyktig vaktsjef for iTromsø. Med denne rekrutteringen får vi inn en meget kompetent medarbeider med lang journalistisk erfaring. Sørli vil styrke teamet i kommunikasjonsavdelingen – noe vi er veldig glade for, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd.

Dag Sørli er utdannet cand.philol. fra NTNU i Trondheim med hovedfag i tysk.

Norges sjømatråd har siden i vår jobbet med å rekruttere fire nye stillinger på fagområdet kommunikasjon og beredskap.

I sommer ble det kjent at Lena Glosemeyer Fangel, Anette Grøttland Zimowski og Anders Nordøy Snellingen går til Sjømatrådet.

Les også: Skifter beite etter ni år i Troms Kraft

84 søkere

– Vi hadde hele 84 søkere til disse stillingene og vi har vært i kontakt med mange dyktige kommunikatorer som ønsker å jobbe i Sjømatrådet. Med rekrutteringen av Dag Sørli er de fire nye stillingene i kommunikasjonsavdelingen besatt, sier Hanssen.