Kulturnatta 2016:

– Setter en ekstra stemning rundt arrangementet

Redd Barna, Bed & Books og «Snakk for deg sjøl» har to arrangementer under Kulturnatta med fokus på og for asylbarn. Det paradoksale er at det nettopp er vedtatt at alle asylmottak i Tromsø skal legges ned.

OPPGITT: Silje Haukland Ryvold og Gro Herefoss Davidsen vil gi alt for at asylbarna skal få en så fin dag som mulig under Kulturnatta. 

nyheter

Utlendingsdirektoratet bestemte nylig at 7.000 plasser skal kuttes fra asylmottak her i landet. Det medfører nedleggelse av Tromsøs eneste asylmottak for enslig, mindreårige asylsækere.

Under Kulturnatta 2016 blir det dermed en meget spesiell markering for asylbarn, som er invitert på underholdning og lek førstkommende fredag.

Mister en dimensjon

– Da vi startet planleggingen av arrangementet, visste vi ikke om nedleggelsen. Det synes vi er veldig trist og Tromsø blir en fattigere by. Det er veldig synd med tanke på at flyktningkrisen på ingen måte er over, sier Gro Herefoss Davidsen, regionkonsulent i Redd Barna Region Nord.

LES OGSÅ: Møt iTromsø under Kulturnatta

– Tromsø mister en stor dimensjon av dette. Og det setter en ekstra stemning rundt arrangementet. Vi vet at de som kommer hit er på lånt tid, og vi vet ikke hvor de ender opp i løpet av høsten, legger hun til.

Mange aktiviteter

Driften skal være lagt ned innen desember, men avgjørelsen gir bare Redd Barna, Bed & Books og «Snakk for deg sjøl» enda mer blod på tann for å gjøre arrangementet best mulig.

LES OGSÅ: Dette skjer under Kulturnatta

– Vi hadde lyst å invitere barn i Tromsø og barn på asylmottak for å skape en møteplass for dem med mange aktiviteter.

Davidsen lover vafler, plastilinlandsby, t-skjortemaling og fortellerverksted for barna.

Kveldsarrangement for voksne

Arrangementet på Strandvegen er ikke bare lek og moro for barn. Utpå kveldingen blir det varm suppe og foredrag fra Anne Cecilie Tvedten, som var frivillig i en flyktningleir i Hellas.

LES OGSÅ: - Vi skal lyse opp Stortorget i vinter

– Hun skal fortelle om flyktningenes møte med Europa, sier Silje Haukland Ryvold, som er daglig leder i Tromsø Bed & Books.

– Vi håper jo at dette skal snu om ikke lenge. Det er flere flyktninger på verdensbasis enn noensinne. Vi kan ikke tro at vi bare kan leve på vår lille tue og ignorere det som skjer, sier Davidsen, som håper at så mange som mulig stikker innom gratisarrangementet.