Kulturnatta

– Det skal ikke single i glass

Når to av Tromsøs fremste kor har felleskonsert i en glass- og rammebutikk – da har de lovd å ikke synge for mye i høye C ...

GALLERIKONSERT: Det ble arrangert dobbeltkonsert med Tromsø Akademiske Kvinnekor og Det Norske Mannskor av 1995 inne i Kranes Galleri i Strandgata.  Foto: Christer Pedersen

KORLEDERE: Hanne-Sofie Akselsen og Bjarne Isaksen leder hvert sitt kor.  Foto: Christer Pedersen

VERTINNE: Lisa Krane Holm synes det er morsomt å være med på Kulturnatta.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Den høyeste tonen i sopranstemmen kan som kjent sprekke krystallglass om det vil seg skikkelig ille.

– Det var et bra tips at de ikke skal synge så høyt, ler Lisa Krane Holm på Krane Galleri.

Det vesle galleriet i Strandgate er kvelden til ære gjort om til konsertlokale for to av Tromsøs fremste kor – de ærverdige Tromsø Akademiske Kvinnekor og Det Norske Mannskor av 1995.

Samklang mellom to kor

– Det blir spennende å se hvordan det fungerer. Vi har aldri prøvd å synge i et så lite lokale tidligere, sier den kvinnelige dirigenten for mannskoret – Hanne-Sofie Akselsen.

At de to korene synger sammen på et areal som neppe overstiger 75 kvadratmeter vil bli en utfordring.

– Men det passer kanskje bra at utstillingen som henger her kalles samklang. Det er jo nettopp det vi skal holde på med, sier hun.

Den mannlige dirigenten for kvinnekoret, Bjarne Isaksen, forteller at de skal holde repertoaret i det romantiske hjørnet.

– Det blir musikk av Schuman og Schubert – og noe ytterligere noe, sier han før konserten starter.

Får vise seg fram

Da har en god slump publikummere funnet veien inn i galleriets nedre del.

– Det er et veldig flott tiltak dette med Kulturnatta – at forskjellige kulturaktører får anledning til å vise seg fram – og at man får gjøre det på uvante arenaer, sier han.

Lisa Krane Holm sier at slike kulturstunts er godt likt blant publikum.

– Det er tredje gang vi deltar i Kulturnatta, og folk liker å gå rundt å få med seg de forskjellige arrangementene, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter