16 ting å gjøre i helgen

Lurer du på hva du skal finne på i helgen? Frykt ei, her får du en oversikt over noe av det som skjer i byen.
nyheter

KONSERT:

«The Swing it Orchestra»

Lørdag kan du oppleve bandet fra NRK TV sin serie «Swing it» er klar for en swingende aften med slagere fra -50,-60 og -70 tallet på No. 24 Vokalister: Britt Eva Løkkemo, Tor Kjelsberg og Tormod Løkkemo.

Direktesendt Opera fra The Metropolitan

Verdensteateret starter lørdag den 11. sesongen med direktesendt Opera fra The Metropolitan Opera i New York. Sesongen starter med en ny produksjon av Wagners «Tristan und Isolde», med Sir Simon Rattle i hans første Live i HD-forestilling.

Lars Vaular

The Edge spiller lørdags kveld er det konsert med Lars Vaular

Terje Nohr

Søndag 9. oktober åpner visesesongen til viseklubben Spelt med Terje Nohr fra Bodø. Han er mest kjent som gitarist for artister som Halvdan Sivertsen, Lars og Ola Bremnes, samt som frilansmusiker i over 20 år med oppdragsgivere fra Hanne Boel til Bodø domkor.

The Real Group

Søndag klokken 19.30: Konsert med The Real Groupe på The Edge

TEATER/SCENE:

«Landstrykere»

Knut Hamsuns historie om August presenteres med mye humor og varme av et ensemble bestående av ni skuespillere. Spilles 18.00 på Hålogaland Teater lørdag.

«Zapffe»

Monoglogen spilles 18.30 på Hålogaland Teater.

DIVERSE:

Kjolekafé på Kulta

Lørdag 12.00-17.00: Kjolekafé på Kulta i dag. Det selges penklær både til damer og herrer, og i flere ulike størrelser. Det vil også være hatter, vesker, slips m.m.

Ordkalotten:

Biblioteket: 12.00 Ferske bøker: Gaute Heivoll, Ingrid Kjelstrup, Niillas Holmberg. 13.00 Nye stemmer. Opplesning ved førsteårsstudentene ved Forfatterstudiet, UiT. 14.00-17.00 Fjørtoftseminaret, Driv. 13.00-14.30 Festivaluniversitetet. Slukk kunnskapstørsten! 17.00 Mordkalotten: Kureren – Kjell Ola Dahl bokbades av Vidar Eng. 18.00 Havboka. Morten Strøksnes i ramsalt samtale med John Gustavsen. 19.30: Mors gaver. Cecilie Enger i samtale med Linda Nesby. 21.00 Fryd og fare. Vigdis Hjorth i samtale med Kristin Bjørn. 22.00 Historie om et ekteskap.

Polaria

Søndag 9. oktober kan du få lage din egen kule T-skjorte. Det skjer på Polaria fra kl. 13.00.

Norkirken

Søndag klokken 11.00: Velkommen til Jubabaluba i oktober! Dette er en gudstjeneste for alle aldre, med ekstra plass for ungene. Etter gudstjenesten er det gratis kirkelunsj for alle som har tid til å være igjen etter gudstjenesten.

Perspektivet Museum

Lørdag og søndag 11.00-17.00: Bokbyttekafé. Ta med dine brukte bøker og bytt med andre, eller kjøp deg en bok for 10 kroner. Dette er et arrangement i forbindelse med Ordkalotten.

FOR DE MINSTE:

Barnas superlørdag

Kulturhuset lørdag klokken 13.00: «Fykomfei» er basert på et eventyr av Regine Normann. Den litt gammelmodige, men aktuelle teksten er tilrettelagt av ordkunstneren Ragnar Olsen, som har stor erfaring med diktning og omdiktning i nordnorsk språkdrakt. Trygve Brøske jobber som musiker og scenekomponist, og har fått den spennende jobben med å skrive ny musikk til bade kammerorkesteret og sinfoniettaen i NOSO.

Kreativ lørdag på biblioteket

12.00-14.00: Kreativ lørdag for barn og barnefamilier. Liker du å lage ting? Klippe, tegne, pusle, lime, male, brette, hekle eller bygge? Hver lørdag legger Tromsø bibliotek til rette for en aktivitet på eventyrrommet.

Lag din egen t-skjorte:

Søndag kan du ta med deg din egen hvite T-skjorte til Polaria. Vi har laget noen kule maritime motiv som du får trykke på skjorta under kyndig veiledning, og vips så har du din egen kule T-skjorte. Gratis inngang for barn fram til aktiviteten starter kl. 13.00.

Mini zoo:

Tromsø mini zoo har åpent fra klokken 12.00-16.00 lørdag og søndag. Velkommen på gårdsbesøk hvor du kan få nærkontakt med vanlige norske gårdsdyr og andre mer eksotiske dyr.