SENTRUM: – Skiltet står ganske høyt oppe, så det kan vel tenkes at det er noen som ikke ser. Selv vet jeg jo at det står der, men det kan være vanskelig å se for dem som ikke ferdes der så ofte, sier Eva Olsen til iTromsø.

Observant i krysset

Olsen er en av mange sjåfører som bruker dette krysset jevnlig, men det er med største aktsomhet.

– Jeg har blitt veldig observant i krysset og jeg synes det er ubehagelig.

Lørdag opplevde hun også å bli irettesatt for å kjøre korrekt.

Mange sliter

– En annen bilist som kom fra tunnelinnslaget kom for fort inn i krysset hvor han jo egentlig har vikeplikt og fløytet på meg som egentlig hadde forkjørsrett. Da tok jeg bunntenning og gikk ut for å konfrontere ham, men han var så skråsikker på at han selv hadde rett, at jeg nådde ikke inn. Han fløytet og fløytet på meg på sin vei bort fra krysset, sier Olsen.

Da iTromsø reporter oppsøkte krysset ble det klart hvor mange som fremdeles sliter med dette krysset. Bilister på vei opp Bispegata stopper av gammel vane for dem som kommer ut av tunnelinnslaget, mens sjåfører som kommer ut av tunnelinnslaget overholder ikke vikeplikten. Forvirringa er til tider komplett, selv om det generelle inntrykket er at trafikken går greit.

Benytter ikke vikeplikten

– Dette er også en velkjent problemstilling blant byens drosjesjåfører som jevnlig stopper selv om de har forkjørsrett. En jeg satt på med svarte bare «Ja, han har det, men det er ikke alle som benytter seg av den», da jeg kommenterte at det var den andre bilen som hadde vikeplikt.

Nå håper hun at flere kan få med seg at det faktisk står et vikepliktskilt i dette krysset.