Ikke trykk på lenken hvis du har fått denne e-posten

Telenor advarer mot forsøk på svindel.

SVINDELFORSØK: Telenor advarer mot å trykke på lenken hvis du skulle motta denne e-posten. Foto: Skjermdump, iTromsø-tipser 

nyheter

Svindel-eposten, som tilsynelatende ser ut til å være sendt fra Telenors kundeservice, ber deg trykke på en lenke for å betale en faktura.

Les også: Mann (57) stjal identiteten til kvinne – Svindlet henne for nesten 200.000 kroner (iTromsø Pluss)

Truer med å sperre abonnementet

I den falske e-posten, som ifølge Telenor har blitt sendt ut til mange, skriver svindlerne videre at «I tilfelle du ikke betaler fakturaen i rette tid blir din mobil abonnement sperret og ytterlige gebyrer vil påløpe».

Les også: Nå har denne bygda fått bredbånd – og disse områdene står for tur

Leder til Malware

Telenor varsler på sin side at svindelavdelingen er på saken.

– Advarsel! Det sendes akkurat ut nå store mengder falske e-poster angående en ubetalt faktura fra Telenor. I e-posten er det en lenke som skal gå til fakturaen, men som egentlig leder til malware. Dette har ikke noe med Telenor å gjøre. Ikke trykk på lenken, skriver de på sine Facebook-sider.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter