Vil at du skal spille for en god sak

TV-aksjonen 2016 er like rundt hjørnet, og Facebook-gruppen «Pokémon Go Tromsø» oppfordrer byens «Pokémon»-spillere til å kombinere spilling med bøssebæring.

SPILLER FOR GOD SAK: Facebook-gruppen «Pokémon Go Tromsø» og Roberth Strand (t.h) håper mange av byens spillere velger å kombinere spilling med å være bøssebærer for TV-aksjonen. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

Hvis du er en av de mange som spiller «Pokémon Go», oppfordres du til å kombinere spilledilla med en god sak. Facebook-gruppen «Pokémon Go Tromsø» ønsker nemlig at så mange som mulig av deres nesten 2.500 medlemmer skal stille som bøssebærere under årets TV-aksjon.

– Hele konseptet bak TV-aksjonen passer jo godt å kombinere med «Pokémon Go», da hele poenget med spillet er å gå rundt. Hvert skritt du tar mens du går fra dør til dør er med på å hjelpe til med å klekke egg, samle candy og kanskje fange noen nye «Pokémons» på veien. I tillegg støtter du en god og viktig sak, sier Roberth Strand, som er en av administratorene til gruppen.


Nå er Pokémon-bølgen over

Pokémon Go taper terreng og har siden juli mistet 12 millioner brukere, ifølge E24.

 

Konkurranse for en god sak

I det populære spillet tilhører alle spillerne ett av tre lag, hvor de konkurrerer om å holde på såkalte gymmer. Om dette konkurranseelementet kan brukes til å motivere spillere til å samle inn mest mulig penger, gjenstår å se.

Les også: Her er de beste Pokemon Go-tipsene

– Vi er ennå delvis i planleggingsfasen med tanke på hvordan dette konkret skal utfolde seg. Vi holder på med å organisere et par bøssebærerlag, men vi får se om vi får til en innsamlingskonkurranse mellom de tre lagene vi har her i byen, sier Strand og legger til:

– Hovedfokuset er å bidra til TV-aksjonen som et samlet miljø. Om det blir noen konkurranse ut av det, er det jo Røde Kors som blir vinneren uansett.


 

Skal hjelpe mennesker i krig

Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til to millioner mennesker rammet av krig og konflikt i land som Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. For å rekke innom alle husstandene i Norge 23. oktober, trenger de 100.000 bøssebærere.

Her kan du melde deg opp som bøssebærer