Dette betyr kuttene for Tromsø

Posten ønsker å slå sammen A- og B-post, som betyr nedleggelse av seks sorteringsterminaler rundt om i landet. 550 ansatte kan miste jobben når forslaget nå skal opp i Stortinget.

  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Ifølge NTB kan dette få store konsekvenser for de ansatte i Bergen, Evenes, Molde, Stavanger, Stokke og Trondheim. Mens Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø blir mer sentraliserte.

– Det vil nok ikke være dramatisk for våre ansatte, sier Odd-Arne Nilsen, som er terminalsjef for divisjon post Tromsø, til iTromsø.

Slutt på nattarbeid

Det eneste de ansatte i Tromsø vil merke er en endring i turnus, hvor det nå blir slutt på nattarbeid.

– Det vil bli en endring i turnus hvor det blir ettermiddag- og kveldsarbeid, og helt slutt på nattarbeid. Det er ikke sikkert de ansatte liker det. Noen har vendt seg til det, og det er jo bedre betalt enn dagarbeid, sier Nilsen, som forteller at det har vært klart lenge at Tromsø unngikk de store kuttene.

LES OGSÅ: Postomlegging opp i Stortinget

Tromsø har ansvar for postleveransen i Troms, Finnmark og Svalbard.

Opp i Stortinget

Tirsdag skal forslaget fra Samferdselsdepartementet og Posten opp i Stortinget. En sammenslåing av A- og B-post vil bety at Posten får to dager på seg til å levere et brev.

– Jeg anser ikke dette som en melding som går lett gjennom i Stortinget. Jeg tror man vil ha store og sterke meninger om den, sier saksordfører Kjell-Idar Juvik (Ap) til VG.