Her blir det flere parkeringsplasser

De nærmeste årene skal kommunen bygge flere utfartsparkeringer – og trenger tips fra turfolk og turister for å vite hvor.

P-PLASS: Kristin Røymo, Håkon Gjertsen, Margrethe Rabås, Ivar B. Prestbakmo og Mads Andreassen «prøver» den nye parkeringsplassen på Kattfjordeidet.   Foto: Christer Pedersen / iTromsø

nyheter

De siste tre årene har kommunen brukt til sammen 7,5 millioner kroner på å tilrettelegge for turlivet rundt Tromsø. I Sandneshamn, Sandvika, Movika og Finnvika er det etablert utfartsparkeringer – og nå er turen kommet til Kattfjordeidet.

– Vi har etablert tre parkeringsplasser her i dalen med kapasitet for i alt 70 biler, sier prosjektleder i kommunen – Margrethe Rabås.

LES OGSÅ: Kommunen setter stopp for "hemmelig" parkering

Stort behov for P-plasser

Ifølge henne så har behovet for parkeringsplasser på Kattfjordeidet vært prekært. Det er både et yndet område for toppturturisme i tillegg til at den lange dalen er et favorittområde for nordlysjegere. Enkelte dager har det stått biler på begge veiskuldrene i flere kilometers lange strekninger.

– Det er også en ganske trafikkert strekning med mange som pendler til Tromsø. Derfor har det vært viktig å få gjort noe med parkeringsforholdene, sier Rabås.

Det er kommunen som har fått anlagt parkeringsplassene, men det er fylkeskommunen som skal vedlikeholde og brøyte dem.

Ifølge fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, vil det medføre en økt kostnad for dem, men han er likevel positiv til å ta regningen.

VIL HA TIPS: Kommunen ønsker tips på hvor man kan bygge flere utfartsparkeringsplasser de neste årene. Foto: Christer Pedersen  Foto: Christer Pedersen / iTromsø

 

Bedre brøyting og trafikksikkerhet

– Det er en vinn-vinn-situasjon for oss. Vi øker trafikksikkerheten langs fylkesveien – samtidig som det gjør det lettere å brøyte veien når det ikke står biler parkert overalt, sier han.

Ifølge enhetsleder for park og veiavdelingen i kommunen, Håkon Gjertsen, er parkeringsplassene på Kattfjordeidet nødvendige hele året.

– Det er et yndet utfartsområde også for dem som plukker bær eller driver med jakt. De trenger også trygge parkeringsplasser. Etter flere ras de siste årene har gamle parkeringsplasser havnet innenfor rasfarlige områder, forklarer han.

Det er som sagt brukt i alt 7,5 millioner kroner på utfartsparkeringer de siste årene. I økonomiplanen fram til 2019 er det satt av 2,5 millioner kroner per år til samme formål.

– Vi ønsker å prioritere det og legge til rette for friluftsliv i kommunen. Det er et tiltak som er viktig for innbyggerne i byen, men det er like mye et folkehelsetiltak, sier ordfører Kristin Røymo.

LES OGSÅ: Her ble det skrevet ut 1.883 bøter på ett år

Vil ha tips fra publikum

Hun sier at satsing på aktiviteter utenfor sentrum både er med på å gi byen bokvalitet for dem som bor der, og på å gjøre byen attraktiv for folk som vurderer å flytte til Tromsø.

– Vi trenger imidlertid tips fra publikum, lag og organisasjoner som driver med utmarksaktiviteter. Vi ønsker å få vite hvor det er mest hensiktsmessig å lage nye parkeringsplasser, sier ordføreren.

Mads Andreassen i Fjellsportgruppa i Troms Turlag sier at utfartsparkeringer er et viktig tilbud for alle som ferdes i naturen rundt Tromsø, ikke minst sett fra et trafikksikkerhetsaspekt.

– Det er skumle forhold i dag. Selv har jeg sett flere kollisjoner mellom biler som har stått parkert langs veien og biler som har kommet kjørende, forteller han.

Når det kommer nye P-plasser i Kattfjordeidet vil det gjøre området mer trafikksikkert – og samtidig mer tilgjengelig.

– Kattfjordeidet er Tromsøs mest populære toppturområde og tilretteleggingen her vil befeste Tromsøs posisjon som Norges toppturhovedstad, sier han.

LES OGSÅ: Vil innføre gratis parkering i sentrum

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter