Varmet Tromsø med over 200 skjerf

Børre Johannessen var en av dem som fikk seg en varm overraskelse tirsdag morgen.

VARMET: Børre Johannessen fikk en varm overraskelse da venninnene Bertine Bjørk Akselsen, Silje Orvik Berg og Marthe Nordmo fra Kvaløysletta ungdomsskole delte ut skjerf for Kirkens Bymisjon tirsdag morgen. 

nyheter

SENTRUM: – Hei! Vil du ha et skjerf?, spør Bertine Bjørk Akselsen idet Johannessen er på vei over Stortorget.

FIKK EN KLEM: Som takk for det hjemmestrikkede skjerfet fikk jentene en god klem av Børre Johannessen. Fra venstre: Silje Orvik Berg, Marthe Nordmo, Børre Johannessen og Bertine Bjørk Akselsen. 

Sammen med Silje Orvik Berg og Marthe Nordmo fra niende klasse ved Kvaløysletta ungdomsskole, er de med Kirkens Bymisjon for å dele ut oransje skjerf denne tirsdagen.

– Det var jo en gledelig overraskelse så tidlig på morgenen!, utbryter Johannessen, og tar gladelig imot skjerfet fra jentene.

Les også: Vil ha hele byen kledd i oransje skjerf.

Årets varmeste dag

GLEDELIG: Børre Johannessen fikk en varm overraskelse av Bertine Bjørk Akselsen 

De hjemmestrikkede skjerfene er en del av en stor strikkedugnad over hele landet. 1. november startet nemlig Kirkens Bymisjon den landsomfattende juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul», hvor målet er å spre varme i en tid som er tung for mange.

– Vi håper på over 10.000 skjerf i Norge, og i Tromsø er det godt over 200 oransje skjerf henges opp som en del av kampanjen. Skjerfene symboliserer inkludering, varme og solidaritet. Dette er årets varmeste dag, sier Vibeke Olsen, samfunnskontakt i Kirkens Bymisjon i Tromsø.

– Rørende

OVER 200 SKJERF: Marthe Nordmo og Bertine Bjørk Akselsen fra Kvaløysletta ungdomsskole henger opp skjerf i Tromsø sentrum. 

Tirsdag morgen ble skjerfene hengt opp i Tromsø sentrum, fra Storgatbakken i nord til Polaria i sør.

– De henges hvor folk ferdes folk eller deles ut til dem som fryser. Etter en time er som regel alle skjerfene borte, sier Olsen.

– Skjerfene er sendt inn fra folk i Tromsø og over hele Nord-Norge. Aksjonen har engasjert så mange og det er utrolig rørende. Det symboliserer det Tromsø står for, legger hun til.