Sentrumsbutikk feirer femårsdag med moteshow

Torsdag feirer klesbutikken Drømmedama fem års drift med moteshow.

JUBILEUM: Gørill Jenssen, daglig leder for motebutikken Drømmedama, feirer fem års drift torsdag 3. november. 

NY ASFALT: Gravingen i Storgata har ikke påvirket butikkvirksomheten til Drømmedama, forteller Gørill Jenssen. Her poserer hun foran arbeiderne som onsdag la nytt asfaltdekke utenfor butikken. Foto: Privat 

nyheter

STORGATA: Daglig leder Gørill Jenssen etablerte motebutikken 3. november 2011 i Tønsberg. Da hun i 2014 flyttet tilbake til Tromsø, tok hun med seg konseptet og startet driften av den eksklusive nisjebutikken i Storgata.

Nå feirer hun fem års jubileum og oppsummerer tiden som butikkeier slik:

– Det har vært både opp- og nedturer. Slik er det å drive for seg selv – det er flere utfordringer ved det. Jeg startet opp i en ny by med konseptet jeg hadde, men det har gått bra. Jeg har fått mange gode kunder og har de samme merkene ennå. Konseptet har jeg endret litt på fordi det er lengre vintersesong her enn i Tønsberg, sier hun.

Les også: Har inngått samarbeid med svensk motemerke.

Merkekrig

Den pågående gravingen i Storgata har ikke påvirket den lille nisjebutikken, ifølge Jenssen.

– Det har gått bra, og nå legges det ny asfalt til femårsjubileet.

Heller ikke etableringen av nye merkebutikker i sentrum har hatt noe å si for driften.

– Man må være tro mot konseptet du holder på med. Jeg har visst at Høyer kommer til Tromsø, og har derfor merker som ingen andre i byen har. Vi har gode kunder i den målgruppen og på de merkene vi har, sier hun, og fortsetter:

– Jeg er glad for at nye butikker åpner opp i sentrum. Det har blitt en liten merkekrig i byen hvor mange butikker har de samme merkene, men der ligger nok vi i en litt annen bane, sier Jenssen.

Les også: Livet utenfor de store kjedene.

Moteshow

Den såkalte sentrumsdøden, med butikker som flytter til kjøpesenter utenfor bykjernen, er hun ikke bekymret over.

– Nei, alle store byer opplever det. Tromsø er en såpass livlig by at sentrum kommer ikke til å dø ut. Det skjer mye aktiviteter her og sentrumsforeningen har tatt tak. Det er veldig positivt, sier Jenssen.

Hun forteller at målet da hun startet butikken var å holde på i fem år. Nå har fem år gått og eieren satser på enda flere år med butikkdrift i Tromsø.

– Jeg vil holde på med det jeg liker best. Og jeg vil takke alle Drømmedamene i Tromsø for at de støtter opp om konseptet, utdyper hun.

Jubileet feires blant annet med et moteshow i butikken torsdag, hvor Drømmedamas kunder er mannekenger, forteller Jenssen.