Hit er det billigst å reise på julegaveshopping

Mange benytter gjerne førjulstida til en liten langweekend i utlandet. Vi har sjekket billettprisene fra Tromsø.

FØRJULSMORO: Hvis du ønsker å lufte deg før jul, kan London være et alternativ. Norwegian flyr direkte til den engelske storbyen fra Tromsø. 

nyheter

Høst og førjulstid betyr for mange storbyferie med påfølgende julegavehandling. Hvis du higer etter noe annet enn julegata i Tromsø sentrum, kan kanskje en førjulstur være et fint avbrekk i stresset med vasking, gaveinnkjøp og matlaging. Selv om direkterutene fra Tromsø ikke er så mange, finnes det gode muligheter for en langhelg i utlandet dersom man orker en mellomlanding.

Billigst

Billigst er det å komme seg til London, og da kan man som en bonus fly direkte fra Tromsø. I den første desemberhelgen – 2. desember til 4. desember – kan du komme deg tur/retur Tromsø-London for 3.108 kroner med Norwegian, og 4.769 kroner med SAS. Har du imidlertid mulighet til å være en ekstra dag, blir prisen lavere. Reiser du tilbake mandag 5. desember, blir prisen hos Norwegian 1.694 kroner, mens den hos SAS ender på 3.157 kroner.

Litt lenger unna

Hvis du vil lenger bort enn London, kan New York være et alternativ. Med såpass lang reisevei er vel en kort helg noe råflott, men med retur tirsdag 6. desember blir turen både lengre og billigere.

Hos SAS kommer du deg fram og tilbake for 4.697 kroner, og hos Norwegian ligger prisen på 4.226 kroner.

I nærheten

Også Skandinavia byr på lekre byer som det er lett å kose seg i i adventstiden.

København er kjent for sin gode atmosfære og severdigheter, og dit kan du fly for 3.279 kroner med Norwegian og 5.104 kroner med SAS. Også her blir flyprisen lavere hvis man kan være en ekstra dag på tur. Blir du værende i København til mandag 5. desember, koster turen deg 2.828 kroner med Norwegian og 4.335 kroner med SAS.

Å reise til Gøteborg er langt rimeligere. Med SAS får du en helgetur for 2.659 kroner. Norwegian tilbyr rimeligere priser, men da må du reise ut på en onsdag. Hvis du har mulighet til å reise eksempelvis 30. november med retur 5. desember, får du reisen for 2.139 kroner. Ønsker du retur 2. desember, må du imidlertid ut med hele 4.191 kroner hos Norwegian.