I dag la fram sin dom Høysterett i den såkalte Snapchat-saken.

21-åringen ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel i juni i Eidsivating lagmannsrett for blant annet dataheleri, men begge parter anket straffeutmålingen.

Høystrerett valgte å opprettholde dommen fra lagmannsretten.

Sprer video-advarsel

Sammen med saken om dommen, har Kripos valgt å dele videoen over i sosiale medier. De ønsker å spre budskapet om at det ulovlig å dele videoer og bilder uten samtykke fra de som er avbildet.

Delte 36.000 bilder

Mannen er ifølge Politiet.no dømt for å ha lastet ned og delt over 36.000 bilder som var publisert uten samtykke fra de som var avbildet. Bildene stammet fra Snapchat, men også andre kilder på Internett.

Første dom av sitt slag

Dommen er den første av sitt slag der heleriparagrafen (§317 – straffeloven av 1902) blir benyttet for nedlasting og deling av bilder som har vært publisert uten samtykke.

- Høyesterett sender med dommen et signal om at dagens lovverk verner dem som utsettes for den integritetskrenkelsen det er å få private bilder spredd på internett, sier Jostein Strømnes, politioverbetjent ved Seksjon for internettrelatert etterforskningsstøtte i Kripos til Politiet.no.