Slutt på svarte skjermer på Laureng:

Får TV-kanaler i julegave

Endelig kan Birger «Pluggen» Kristensen (76) og de andre beboerne på Laureng se TV. Og til jul blir det enda bedre.

ENDELIG: Laureng-beboer Birger Kristensen kan endelig se TV igjen. Til jul er han garantert full kanalpakke – noe han ser fram til. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Tidligere i høst skrev iTromsø at skjermene gikk i svart – etter at kun NRK1 hadde vært tilgjengelig en stund. Da lovet gårdeieren, Tromsø Kommunale Pensjonskasse, å rydde opp.

Midlertidig løsning

Daglig leder, Erling Høyer-Pettersen, sier at en midlertidig løsning med de viktigste TV-kanalene er på plass.

– I mellomtiden har vi på gang en permanent ordning hvor valgmulighetene blir langt bedre. Går alt som planlagt, er vi lovet at alt skal være i orden før jul.

«Vi betaler ...

Ifølge Høyer-Pettersen, som også eier Heracleum, er det kommunen som leietaker som må sørge for oppgraderingen. I neste omgang tar pensjonskassen regningen.

– Vi snakker om drøye 100.000 kroner for Laureng sitt vedkommende.

Birger «Pluggen» Kristensen var en av mange som ble rammet av de svarte skjermene. 76-åringen er rullestolavhengig og kommer seg ikke rundt i bygningen uten assistanse.

Lange dager

– Det ble lange dager uten TV.

– Det skapte også en viss irritasjon at vi ble avspist med ingenting når vi betaler nærmere 8.000 kroner i måneden for å bo her.

Underveis prøvde barna til Kristensen å lage egne løsninger med ny dekoder og sågar nettilknytning. Men ingenting hjalp – på grunn av kapasiteten på det eksisterende anlegget.

Ser fram til

Også enhetsleder Jorun Mikalsen var en av flere som jobbet aktivt for å ordne opp i TV-kaoset. Men hun kunne ikke foreta seg noe – blant annet fordi hjemmetjenesten ikke har midler til det.

Nå ser «Pluggen» og resten av bo- og servicesenteret fram til å se både «Hovmesteren» og andre juleprogram.