Dette er Tolletatens seks tips til julegavehandelen

Dersom du skal kjøpe julegaver på nett, er det et par ting du bør tenke på først, tipser Tolletaten i en pressemelding.
nyheter

For det første minner de på at du ikke skal betale moms eller toll når varen du kjøper på nett ksoter mindre nn 350 kroner, inkludert frakt og forsikring. «Når du bestiller fra utlandet, bør du derfor sjekke om det du betaler for varen inkluderer frakt og forsikring, eller om dette kommer i tillegg», skriver de.

For det andre minner de på at du må betale 25 prosent i moms dersom varen, eller varene koster 350 kroner eller mer. Bøker til privat bruk er fritatt for moms.

For det tredje minner Tolletaten på at det kan være toll på klær. «Tollsatsene er forskjellige avhengig av typen plagg. Det er ikke toll på sko. Toll kommer i tillegg til moms på 25 prosent», skriver de.

For det fjerde tipser de om at transportøren eller speditøren som leverer varen til deg som oftest vil kreve en betaling for mottak, håndtering og utlevering av varen. «Slik betaling kan variere avhengig av hvilket firma som er brukt. Sjekk ut Postens satser», skriver Tolletaten.

For det femte minner Tolletaten netthandlerne på at de enkelt kan finne ut hvor mye de må betale for varene sine inkludert moms og eventuell toll. Det kan man gjøre med importkalkulatoren på toll.no.

Og til sist understreker Tolletaten at selv om du som netthandler får beskjed om at pakken din ligger til fortolling, så betyr ikke det at det er Tolletaten som har pakken. Da ligger den sannsynligvis hos en transportør - eksempelvis Posten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter