Fjellfyrverkeriet kan bli større og bedre enn noen gang

Fjellfyrverkeriet merker givergleden allerede før bøssene er plassert ut i byen. Nå åpner de for større og mer spektakulært fyrverkeri under årets nyttårsfeiring.

DUGNAD: Kjersti Steffenak (venstre) leder gjengen som skal underholde Tromsøs befolkning natt til 1. januar. Foto: Marius Fiskum 

MER!: Ved hjelp av ivrige bidragsytere kan kanskje Fjellfyrverkeriet innfri årets forventninger. Foto: Daniel Lilleeng 

nyheter

Det er hele 70 år siden Øyvind Dahl, ofte omtalt som Fjellfyrverkeriets far, labbet opp på fjellet i Tromsdalen med et par brennende fakler og noen pinneraketter for å markere årsskifte. Siden da har det blitt en av de virkelig store høydepunktene i Tromsø under nyttårsfeiringen. I senere tid har årstall kommet i fjellsiden, og rakettene har blitt flere og større.

100.000 kroner

Fjellfyrverkeriet består av om lag 30 frivillige som hvert år sørger for at befolkningen får et spektakulært show ved midnatt, og allerede nå merker de at givergleden er større enn tidligere.

– Vi har vel nærmere 100.000 kroner inne fra både kommunen, privatpersoner og næringslivet, og dette skjer før vi i det hele tatt har satt ut bøsser og sendt ut giroer til bedrifter som pleier å støtte oss, sier Kjersti Steffenak, som er leder for Fjellfyrverkeriet.

LES OGSÅ: 15.000 kroner til Fjellfyrverkeriet

Hun forteller at summen er rundt det man vanligvis får inn totalt etter at alt er samlet inn. Det gir naturligvis muligheter til å smelle ekstra til kl. 00.00 1. januar 2017.

Større og bedre

– Vi ønsker jo litt større enn årene før. Og jo mer penger vi får inn, desto mer kan vi bruke på raketter. Vi har ingen mål om å spare mye penger, men noe går selvsagt til sikkerhetsutstyr og utskytingsverktøy, sier Steffenak, som har vært en del av gjengen på fjellet i flere år.

– Det er en herlig gjeng å lede. Det er mange her som yter mange dugnadstimer for at Tromsø skal få et flott fyrverkeri.

Vipps og mCash

1. desember kan også du bidra til et flottere fyrverkeri når bøssene blir plassert ut i sentrum. Nytt av året er at du også kan sende ditt bidrag via mobilen.

– Vi håper på rundt 40.000 kroner fra befolkningen. Men mange går uten kontanter i lommen. Nå har vi derimot åpnet muligheten for å bidra via mobilen på Vipps eller mCash.

Hun oppfordrer også flere til å feire nyttår oppe på Fjellheisen sammen med gjengen.

– Fjellheisen er nyoppusset og kjører turer hele kvelden. Mange lager seg snøborg og bål her oppe. Det er virkelig en opplevelse, sier Steffenak.