Denne strømavtalen sikrer elektrisitet til skoler i Burma

Studentene i Tromsø er, med en ny strømavtale, med på å finansiere elektrisitet til to skoler i Burma.

STOLT: Campussjef Tromsø, Ellen Appelbom, og styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad, Johannes Utvåg, er stolt over den nye strømavtalen. Foto: Norge arktiske studentsamskipnad 

nyheter

Dette skjer gjennom Norges arktiske studentsamskipnads strømavtale for studentboligene. I tillegg til de to skolene som allerede er på plass, så er ytterligere to skoler under arbeid, opplyser Samskipnaden i ei pressemelding.

– Norges arktiske studentsamskipnad har knyttet til oss en strømleverandør som har en merverdi og som gir oss mulighet til å gi noe til de som ikke har den samme velferden, sier campussjef Tromsø, Ellen Appelbom.

LES OGSÅ: Her er de beste kantinene på universitetet

Bedrer hverdagen

Det er i området Karen, et etnisk minoritetsområde sørvest i Burma, som studentene støtter. I pressemeldingen opplyser samskipnaden at det etter 60 konfliktfylte, har det gått utover utdanningsmessige strukturer.

– Ved å bringe strøm til området, opplever befolkningen ikke bare en tryggere hverdag og godt læringsmiljø, men det har også gitt bedre leveforhold og fremtidsmuligheter til regionen. Utdanning er en avgjørende faktor for forståelse av menneskerettigheter, kommunikasjon og fredsarbeid, forklarer Isabell Bjørkli Larsen, kommunikasjonssjef i Norges arktiske studentsamskipnad.

LES OGSÅ: Studentsamskipnaden får en million kroner

– Stolt

Det er ved nyinstallerte solcellepaneler som skal gi strøm til boliger, bad, klasserom, kjøkken og spisesal.

– Studentene er stolte over å kunne hjelpe barn i Burma med skolegang og en bedre hverdag, sier UiT-student og styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad, Johannes Utvåg.

LES OGSÅ: Den ultimate guiden for tromsøstudenter!