Ordføreren: - Vi skal sørge for at biblioteket bevares

Lokalbefolkningen i Kroken møtte tirsdag opp for å demonstrere mot nedleggelse av biblioteket. Da kom ordføreren med en gladnyhet.
nyheter

I begynnelsen av november la administrasjonssjef, Britt Elin Steinveg, fram sitt forslag til kommunebudsjett og økonomiplan for de neste fire årene. Der ble det blant annet foreslått å legge ned biblioteket i Kroken.

Dette har skapt sterke reaksjoner blant lokalbefolkningen. 1.300 mennesker har blant annet meldt seg inn i ei Facebook-gruppe, hvor de kjemper for å beholde biblioteket.

LES OGSÅ: 2014: Pusset opp for 700.000 kroner - 2016: Foreslått nedlagt

Fakkeltog

Tirsdag klokken 18.00 blir det arrangert fakkeltog i anledning forslaget fra administrasjonen i kommunen. Titalls av personer har møtt opp for å delta i demonstrasjonen.

- Kjære, alle dere som har møtt opp. Flammen er sterkest når den deles, det slo meg da jeg gikk bortover her i fakkeltoget. Dette er et sjeldent sterkt engasjement for et tilbud vi alle for alvor har kjent er viktig for Kroken. Det er et bibliotek som åpenbart betyr mye for folk her i Kroken, sier ordfører Kristin Røymo under demonstrasjonen.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: «Kutt ut dette kuttet!»

Hun opplyser at de vil gå inn for å bevare biblioteket.

- Biblioteket skal være i Kroken og for dem som bor her. Jeg er så glad for at vi kunne komme hit og si noe om det her i forbindelse med fakkeltoget, sier Røymo.

Bevares

Hun viser til brevet som unge Andreas skrev til kommunen.

- Vi setter pris på å få de meldingene når tilbud foreslås nedlagt. Noen ganger er ikke forslagene så gode som de burde være. Vi skal sørge for at biblioteket bevares, sier hun.