Og sannsynligvis av de samme innbruddstyvene.

Forrige uke skrev vi om innbruddet i Renen Apotek i Storgata i samme tidsrom og det er påfallende hvor frekke Tromsøs innbruddstyver har vært. På Renen hadde de gjemt seg i bygningen de skulle rane (teknisk sett er de vel da ikke lenger innbruddstyver ...), men de sto ikke langt bak når det gjaldt frekkhet de som brøt seg inn hos El-rad i Skippergata.

Underlige ting

Lørdags kveld like før klokka 21 la en observant fotgjenger merke til at alt ikke var som det skulle inne hos El-rad. Der foregikk det nemlig «underlige ting». Vitnet meldte fra til politiet, kanskje ved hjelp av en telefonkiosk og ganske sikkert ikke med en mobil, med tanke på at vi her snakker om begynnelsen av 80-tallet.

Politiet kom til stedet og fant tyvgods, «hovedsakelig radio- og TV-produkter», verdt 40-50.000 kroner pent oppstilt i gangen, klar for avhenting. Tyvene var borte, men ikke lenge etterpå arresterte de en ung mann ikke langt fra åstedet. Han hevdet imidlertid at han var «så beruset at han verken vet hva han gjort eller hvem han eventuelt har vært sammen med.»

Svekket status

Hans status som hovedmistenkt ble imidlertid svekket da innbruddstyvene brøt seg inn natt til mandag. Da satt nemlig unggutten fremdeles i varetekt.

Politiet mente imidlertid at det var samme personer som var på ferde igjen. Dette baserte de på at det ble brukt samme metode begge gangene.

Natt til mandag hadde imidlertid tyvene vært langt mer effektive enn tidligere. Denne gang forsvant det varer for opp mot 100.000 kroner, blant annet syv videomaskiner. Disse alene var verdt nesten 70.000 kroner.

Forandret nordby

El-rads lokaler lå i Riebergården som har adresse Skippergata 1C/ 7A. Gården ble satt opp på slutten av 70-tallet sånn omtrent på stedet der bakgårdene til husene i «gamle» Skippergata lå. Med utbyggingen av Riebergården ble det frigjort areal til Jaklins plass og som det går fram av det store bildet endret bybildet i Nordbyen seg temmelig dramatisk.

På 60- og 70-tallet ble trehuskvartalet der Buresundgården, Lillemors motesalong og «Den røde rotte» revet og ble erstattet med en åpen plass. Og hva verre var: snart kom Fiskeredskapssentralens provisorium til å prege plassen i nesten to tiår.