Da flyet til Tromsø skulle mellomlande sprakk vinduet i cockpit

Det var på en SAS-flyvning fra Trondheim til Tromsø at vindusruten i cockpit fikk seg en trøkk.

Da SAS-flyet fra Trondheim til Tromsø skulle mellomlande i Bodø fredag formiddag sprakk plutselig det ytterste laget i vinduet i cockpit.  Foto: Knut Sætre

nyheter

Avgangen fra Trondheim klokken 09.00 skulle lande i Tromsø 11.10 fredag formiddag. Slik gikk det imidlertid ikke.

For da SAS-flyet skulle mellomlande i Bodø like før klokken 10.00 sprakk det ytterste av fem lag i vindusruten i cockpiten.

LES OGSÅ: Lufthansa åpnet etterspurt rute til Tromsø

Må ta nytt fly

Det var kapteinen som opplyste om hendelsen etter at flyet hadde landet i Bodø, forteller passasjer Knut Sætre. Sætre er ansatt i Polaris-konsernet, som iTromsø er en del av.

- Vi fikk beskjed på høyttaleranlegget om at alle måtte ut av flyet og at vi skulle få plass på et annet fly videre til Tromsø, sier han til iTromsø.

Alle passasjerene som skulle videre til Tromsø har blitt ombooket til neste flyavgang fra Bodø klokken 12.25, ifølge han.

LES OGSÅ: Lasses fly måtte nødlande med kun en halv motor i drift: – Kabinpersonalet fortjener all mulig ros

Ingen dramatikk

Sætre forteller videre at det ikke var noen dramatikk knyttet til vindusruten som sprakk.

- Det var ingen av passasjerene som oppdaget det før kapteinen sa det over høyttaleranlegget. Det var ikke slik at man hørte at det smalt, sier han.

Ifølge passasjeren kunne ikke kapteinen svare på hvorfor vindusruten sprakk.

- Det går fint å fly videre, men prosedyrene sier at man skal skifte hele vinduet når slikt skjer, sier Sætre.

LES OGSÅ: Åpner for flyrute mellom USA og Tromsø

Bytte glass

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, bekrefter hendelsen overfor iTromsø og understreker at det skjedde uten dramatikk da flyet sto på bakken i Bodø.

- Vinduet har mange lag og det er som regel bare ett lag som ryker. Det skjer fra tid til annen. Vi vet ikke hva som er grunnen til at det skjedde i dette tilfellet. Det er flere lag så det er utrolig sjelden at slike ting skaper problemer. Men vi må bytte glasset og i dette tilfellet førte det til at omtrent 50 passasjerer måtte bli overført til neste fly, sier Johansen.

LES OGSÅ: Widerøe satser i Tromsø: Starter nordlysflyginger

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter