Solgte lekene sine for å kjøpe 77 (!) gaver til fattige barn

Even (7) og storesøster Tuva Brandlistuen (9) solgte alle sine gamle leker. Resultatet? 77 gaver til fattige barn.
nyheter

Tante Nina Brandt Nilsen har lenge gått med ideen og i år forhørte hun seg om tantebarna kunne være interesserte i å selge bort gamle leker slik at de kunne kjøpe nye til noen som trengte de mer.

Tok regi

– De hadde allerede gått gjennom og pakket bort lekene, så da var det bare for meg å legge dem ut for salg på Finn og på Facebook-grupper, forklarer Nilsen.

– Vi har ikke solgt alle lekene våre, men babylekene og noen andre vi ikke lekte med lenger, forteller Tuva.

LES OGSÅ: Tromsø-mann har blitt borgermester i Haiti

Black friday-salg

Resultatet ble like over 1.000 kroner som gjengen valgte å bruke på Black Friday for å få mest for pengene. De klarte å få hele 77 gaver som de fredag la under juletreet til Bymisjonen på Jekta, hvor mange allerede har lagt sine gavebidrag.

– Det var utrolig gøy å handle så mange gaver. Vi fikk plukke ut gavene selv, så det er litt hesteting, armbånd og lekeballer, blant annet. Vi har egentlig lyst på alle gavene vi kjøpte selv, forteller søsknene.

LES OGSÅ: Lærer fattige kunstnerspirer å spare

Julenisse-følelse

Søndagen etter brukte de to flere timer på å pakke inn alle gavene, og følte seg som små julenisser da de endelig kunne levere dem.

– Det er skikkelig fint at fattige barn også får gaver. Det er mange som ikke har hus eller klær eller leker, så jeg håper de blir glade, sier Tuva.

Selv ønsker niåringen seg en hest, et gigantisk juletre og en symaskin til jul. Lillebror Even har sett seg ut et tryllesett og håper kanskje å få flere biler.

Frist for å legge gaver under juletreet til Bymisjonen er 16. Desember.