Solgte lekene sine for å kjøpe 77 (!) gaver til fattige barn

Even (7) og storesøster Tuva Brandlistuen (9) solgte alle sine gamle leker. Resultatet? 77 gaver til fattige barn.
nyheter

Tante Nina Brandt Nilsen har lenge gått med ideen og i år forhørte hun seg om tantebarna kunne være interesserte i å selge bort gamle leker slik at de kunne kjøpe nye til noen som trengte de mer.

Tok regi

– De hadde allerede gått gjennom og pakket bort lekene, så da var det bare for meg å legge dem ut for salg på Finn og på Facebook-grupper, forklarer Nilsen.

– Vi har ikke solgt alle lekene våre, men babylekene og noen andre vi ikke lekte med lenger, forteller Tuva.

LES OGSÅ: Tromsø-mann har blitt borgermester i Haiti

Black friday-salg

Resultatet ble like over 1.000 kroner som gjengen valgte å bruke på Black Friday for å få mest for pengene. De klarte å få hele 77 gaver som de fredag la under juletreet til Bymisjonen på Jekta, hvor mange allerede har lagt sine gavebidrag.

– Det var utrolig gøy å handle så mange gaver. Vi fikk plukke ut gavene selv, så det er litt hesteting, armbånd og lekeballer, blant annet. Vi har egentlig lyst på alle gavene vi kjøpte selv, forteller søsknene.

LES OGSÅ: Lærer fattige kunstnerspirer å spare

Julenisse-følelse

Søndagen etter brukte de to flere timer på å pakke inn alle gavene, og følte seg som små julenisser da de endelig kunne levere dem.

– Det er skikkelig fint at fattige barn også får gaver. Det er mange som ikke har hus eller klær eller leker, så jeg håper de blir glade, sier Tuva.

Selv ønsker niåringen seg en hest, et gigantisk juletre og en symaskin til jul. Lillebror Even har sett seg ut et tryllesett og håper kanskje å få flere biler.

Frist for å legge gaver under juletreet til Bymisjonen er 16. Desember.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter