I disse julebordstider er det nok mange som kjenner igjen den dundrende hodepinen som ofte kommer dagen derpå. Daily mail forklarer i en artikkel hvorfor man får hodepine av å drikke rødvin, og hvordan man skal unngå det.

De referer til nettstedet Vinepair, hvor det blir forklart at det er stoffene tanniner, sukker og histamin i vinen som forårsaker hodepinen.

Dersom du er en av dem som foretrekker rødvin til julematen, og helst vil unngå hodeverk dagen etterpå, anbefaler ekspertene overfor Daily Mail at du følger fem punkter.

  • For hvert vinglass du tar, bør du drikke et glass vann.

  • Drikk sakte.

  • Ifølge Seymour Diamond, styreformann ved National Headache Foundation, bør du drikke to kopper med sterk kaffe før du drikker vin. Han begrunner dette overfor Chicago Tribune med at koffeinen trekker sammen blodårene og demper vinens vaskulære effekt. Litt honning i kaffen kan også hjelpe, mener han. Dette skyldes at fruktosen i honningen kan forbrenne alkohol raskere.

  • Lege Roshini Rajapaska uttaler til Health.com at du kan prøve å ta en antihistamin-tablett før du drikker vin. Dette begrunner hun med at du kan få allergilignende effekter når du drikker vin.

  • Det siste rådet er nok for mange kjent: Drikk med måte. Det er også anbefalt at du velger vin med omhu. Tørr vin gir sannsynligvis mindre hodepine, enn for eksempel dessertviner – som inneholder mer sukker.