Dette bør du passe ekstra på når du flyr hjem til jul

Mona Ringstrand, kommersiell sjef ved Tromsø Lufthavn, har sendt ut en påminnelse til alle som reiser hjem i jula.

Illustrasjon.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Skal du reise hjem med julegaver i håndbagasjen? Da kan det være overraskelsen blir avslørt allerede i sikkerhetskontrollen.

– Skulle pakkene inneholde noe som ikke er godkjent for kabin eller du har kremer, parfyme og vind i håndbagasjen, risikerer du at alt blir inndratt i sikkerhetskontrollen, forklarer Ringstrand.

Hun oppfordrer reisende til å legge julegavene i kofferten som skal sjekkes inn, eller spør giveren om innholdet kan gå som håndbagasje.

Dersom du er usikker på hva du kan ta med deg som håndbagasje, oppfordrer Avinor til å oppsøke luftfartstilsynets hjemmeside (ekstern lenke).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter