Er det sunt å spise busemenn?

Det lurte en av danske Videnskab.dk sine lesere på. Her er svaret.
nyheter

Den danske forskningssiden Videnskab.dk fikk inn et spørsmål fra sin leser Søren, som lurte på noe sikkert en del har fundert på før han: styrkes immunforsvaret av å spise busemenn?

Videnskab.dk sitt korte svar til Søren er: nei. Det skal visstnok ikke være noen som ennå har forsket på om busemenn er bra for deg.

Mange piller i nesa

Det er derimot forsket på hvor mange som plukker seg i nesen. I en liten amerikansk undersøkelse med 254 deltakere svarte for eksmepl 231 at de plukket seg i nesen. Videnskab.dk viser til flere undersøkelser, men understreker at de alle er små og farlige å generalisere ut fra.

Allikevel mener de det vil kunne være sikkert å anta at mange mennesker plukker seg i nesa.

Den eneste studien som skal ha kikket nærmere på busemann-spising kommer derimot fra USA 1966 - og det man fant ut der var at folk spiste busemenn rett og slett fordi de syntes de smakte godt...

- Verken sunt eller usunt

Professor Hanne Frøkiær, som jobber ved Københavns Universitets Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, sier til Videnskad.dk at hun verken tror det er sunt eller usunt å spise busemenn.

Heller ikke professor, dr.med. Christian von Buchwald, som jobber ved det danske Rigshospitalets øre-nese-halskirurgiske avdeling, mener det er noe farlig med å spise busemenn.

- Det er klart at hvis du har stafylokokker vil jeg ikke anbefale det. Men det vil være i særtilfeller, og jeg har heller aldri hørt om noen som har smittet seg selv den vei, sier han til Videnskad.dk.

- Det handler nok mest om etikk. Jeg synes i hvert fall ikke det er lekkert å se på. Man forbinder jo ikke en busemann med noe man skal spise.