Johanna (33) satte ny rekord til Sydpolen

Johanna Davidsson (33) brukte 38 dager og 23 timer på å komme seg til Sydpolen og satte dermed ny rekord.

REKORD: Johanna Davidsson, bosatt i Tromsø, kom til Sydpolen på rekordtid.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Den svenske 33-åringen som er bosatt i Tromsø startet ferden 15. november ved Hercules Inlet. På julaften var hun fremme.

– Jeg er kjempelykkelig over å ha kommet fram. Jeg er selvsagt utslitt etter mange dager på ski, men jeg føler meg bra, forteller Davidsson til svenske Aftonbladet.

Ni timers margin

Britiske Hannah McKeand ble i 2006 kvinnen som gikk hurtigst fra kysten i Antarktis til Sydpolen. Nå er hennes rekord slått.

– Jeg slo den med rundt ni timer. Det er ikke store marginene, men fortsatt artig, sier Davidsson.

LES OGSÅ: Johanna (32) skal dra på historisk ekspedisjon alene i isødet i to måneder

Julelunsj

Nå skal Davidsson ta samme veien tilbake til en forskningsstasjon på Sydpolen.

– De har chilensk tid her, så det vil snart være julelunsj. Da blir det god mat og festligheter, sier 33-åringen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter