Vet du når passet ditt går ut? Det kan være lurt å sjekke. Om det allerede går ut i år, anbefaler politiet i Tromsø deg om å bestille time så snart som mulig.

Langåpent

Det har pleid å være lang ventetid for å få nødpass og nytt pass. Nå frister politiet med langåpent på torsdager, helt fram til 18.00 for timebestillinger.

- Nå er det godt med ledige timer i Tromsø, men fram mot sommerferien blir det som regel færre timer å velge i. Vi anbefaler alle å ordne med pass i god tid før de skal reise, og utenom høysesongen vår i mai og juni. Åpningstid for pass uten time er også svært begrenset i Tromsø, sier konstituert seksjonsleder Stina Bakke Eriksen ved kontrollseksjonen, forvaltningsenheten i Troms politidistrikt i en pressemelding.

- Vær også oppmerksom på at stadig flere land krever at passet skal være gyldig i 6 måneder etter at du har kommet hjem fra reisen.

Nødpass kun på dagtid

Politiet utsteder fortsatt nødpass som gjelder for en enkelt reise, men dette kan kun ordnes på dagtid. Vanligvis får du ikke nødpass dersom du i løpet av de siste fem årene har fått utstedt nødpass to ganger.

Det samme gjelder dersom du tidligere har mistet nødpass eller latt være å levere det til politiet, passmyndighet eller grensekontroll etter avsluttet reise.

Du må også være oppmerksom på at nødpass ikke er gyldig i alle land. Du kan for eksempel ikke benytte dette ved innreise til USA eller Dubai og du er selv ansvarlig for å undersøke om det landet du skal reise til godtar nødpass.