Går fra TV2 til Hurtigruten

TV2-journalisten skal ha base i Tromsø.

Svein Harald Lian blir ny kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten.  Foto: Jo Lian/Hurtigruten

nyheter

Hurtigruten har hentet inn TV2-journalist Svein Harald Lian (38) inn som ny kommunikasjonsrådgiver. Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag formiddag. Lian skal ha base i Tromsø, og uttaler følgende:

- Som så mange andre har jeg et nært forhold til Hurtigruten. Noen av mine beste ferieminner har jeg fra turene langs norskekysten. Jeg gleder meg til å jobbe i et selskap som satser så hardt og bærekraftig, sier journalisten som har jobbet for TV2 siden 2000.

Lian tiltrer i jobben 6. februar.

- Videokompetanse er viktig

Kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten har følgende kommentar.

- Svein har en forståelse for den moderne mediedynamikken som er verdifull for oss. Hurtigruten tilbyr unike opplevelser, spennende reisemål og et viktig transporttilbud, og Sveins videokompetanse er viktig for å fortelle historiene om Hurtigruten i et mediebilde der levende bilder blir stadig viktigere. Vi er sikre på at han vil bidra sterkt til at vi når de høye målene vi har satt oss, sier hun.