Slo til mann som viste ham fingeren

En mann i 40-årene er dømt til å betale en bot på 8.000 kroner etter å ha slått en medtraffikant.
nyheter

Bakgrunnen er at mannen i februar i fjor slo en annen mann i ansiktet med flat hånd.

Mannen erkjente seg ikke skyldig, men i bevisvurderingen la retten vekt på fornærmedes, samt to vitners forklaring.

Hendelsen skjedde da fornærmede var ute og kjørte bil med de to vitnene som passasjerer. De la merke til en bil bak dem – tiltaltes bil – som signaliserte med lysene. Fornærmede trodde det var sin egen far som tullet med ham, siden faren har samme bil som tiltalte – og viste fingeren.

Tiltalte ga da signal om at de måtte stoppe bilene, og da fornærmede rullet ned vinduet, slo tiltalte til ham i ansiktet. Tiltalte sa også til fornærmede at han «faen ikke skulle vise ham fingeren».

Dersom mannen ikke betaler boten, blir straffen 16 dager i fengsel.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter