– Vi var litt heldig

Fjellfyrverkeriet fikk endelig skutt opp alt de hadde igjen fra nyttårsaften.

ENDELIG: Lørdag fikk Fjellfyrverkeriet endelig skutt opp alt de hadde fra nyttårsaften.  Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

Fjellfyrverkeriet hadde flere hundre kilo med fyrverkeri til overs etter at de måtte avlyse oppskytningen på nyttårsaften grunnet dårlig vær. Tre uker senere fikk de omsider skutt alt opp fra Mandelasletta.

– Endelig fikk vi skutt det opp. Vi er veldig fornøyd med oppskytningen, forteller Kjersti Steffenak, som er leder for Fjellfyrverkeriet.

Fryktet ikke vinden

– Vi hadde litt flaks med været. Vi fikk skutt opp fyrverkeriet mellom to byger, så det ble best mulig sikt for dem som så på.

De siste dagene i Tromsø har vært preget av sterk vind. Steffenak fryktet ikke at vinden skulle skape problemer under oppskytningen.

– Sterk vind er ikke så farlig. Dårlig sikt er det vi er mest redde for når vi skal skyte opp raketter. Vi har snakket med Meteorologisk institutt i forkant og fikk høre at været i dag skulle bli bra, sier Steffenak.

Skal opp igjen

Uten å være hundre prosent sikker, mener Steffenak at dette var den tredje gangen fyrverkeriet ble skutt opp fra Mandelasletta.

– Vi heter først og fremst Fjellfyrverkeriet, og det er en tradisjon at vi skyter det opp fra Fjellheisen. Neste gang satser vi på at vi sender det opp fra fjellet.

Send inn dine bilder fra Fjellfyrverkeriet på tips@itromso.no