Har varslet boikott-sak i strategiutvalget

Per-Willy Amundsen har allerede varslet sak inn til Tromsø Frp om å boikotte Nord-Norges største avis.

DISKUTERER BOIKOTT: Leder i Frp Tromsø, Kristian Wilsgård, registrerer at Per-Willy Amundsen har meldt inn boikott av Nordlys som et tema til strategiutvalget til Frp Troms.   Foto: Åsgeir Johansen

nyheter

Natt til søndag meldte justisminister Per-Willy Amundsen på Facebook at Frp vurderer å boikotte Nordlys under sin valgkamp i vår.

Han kalte Nordlys for «Pravda» og Skjalg Fjellheims politiske saker for «fake news».

Kristian Wilsgård, som er leder for Tromsø Frp, forteller til iTromsø at Per-Willy Amundsen allerede har varslet sak som skal opp i strategiutvalget til partiet.


Ikke overrasket over Amundsen som truer med boikott av Nordlys

Helge Nitteberg er ikke overrasket over justisministerens ordvalg mot Nord-Norges største avis.

 

Stor misnøye

– Jeg kan ikke uttale meg mer om dette før det har vært oppe i strategiutvalget. Det eneste jeg kan si er at det har vært misnøye blant flere Frp-ere om hvordan Nordlys vinkler sakene om oss. Det er i sterk kontrast til hvordan vi opplever andre medier, sier Wilsgård, som forteller om egne erfaringer fra Nordlys sine saker.

– Da vi satt i byrådet felte vi Nordlys i PFU ved flere anledninger.


Lederen i Troms Frp går av

Tromsø (NTB): Geir Are Winther trekker seg som leder av Troms Frp.

 

Avviser ulming

Under fylkesårsmøtet sist lørdag nevnte blant annet Sverre Hugo Rokstad at det var en del ulming i partiet etter at 43 prosent av partiets medlemmer hadde sluttet.

– Det er enkeltmennesker sin oppfatning. Det er mye ro i Frp. Han refererer til en medlemsflukt som skriver seg tilbake gjennom flere år. I 2015 hadde vi omlegging av medlemsregistrene hvor vi var pliktig til å slette unna gamle medlemmer. Derfor registrerte vi 37 medlemmer ut og bare 18 inn i løpet av 2016, sier Wilsgård, som ikke ut fra tallene kan utdype grunnene til at folk sluttet.

I 2015 fikk Frp pålegg fra datatilsynet om å endre medlemsregisteret slik at medlemmer som ikke har betalt innen en tremåneders periode, ble slettet. Denne endringen har medført at Frp må intensivere arbeidet ut mot medlemmene for å unngå at de blir vasket ut av listene.

– Dette er for å intensivere arbeidet i å huke inn kontingenten, sier Wilsgård.

Sjefredaktør i Nordlys, Helge Nitteberg, sier til iTromsø at en boikott fra justisministeren er høyst oppsiktsvekkende.

- For det første oppfatter jeg det som en boikott fra Per-Willy Amundsen. Jeg finner det meget merkelig at justisministeren, som skal være den fremste beskytter av ytringsfriheten og pressefriheten, er delaktig i en boikott av den frie presse, sier Nitteberg.

Videre mener Nitteberg at Amundsen bør komme med en forklaring på hvordan Nordlys er partiske.

- Vi har gjort et intervju med statssekretær Tom Cato Karlsen i helga, og vi mener det er høyst relevant for leserne våre og velgerne i Troms å vite hvor E8-saken i realiteten står, sier han.