Dobler kapasiteten på denne flyruten til Tromsø

Når sommerprogrammet til Widerøe starter i mars innføres en ekstra daglig rundtur mellom Bergen og Tromsø.

Fra mars av vil det bli hyppigere avganger mellom Bergen og Tromsø.  Foto: Widerøe

nyheter

Det opplyser flyselskapet i en pressemelding torsdag, og skriver at de dobler kapasiteten mellom fjord og nord når sommerprogrammet starter 26. mars.

Med unntak av lørdager vil en ekstra daglig rundtur innføres mellom Bergen og Tromsø. Ruten vil stoppe i Bodø begge veier alle ukedager når midtsommerprogrammet starter.

Hyppigere avganger

Nils Kristian Sørheim Nilsen i Tromsø Næringsforeningen sier at de er svært glade for frekvensøkningen mellom Bergen og Tromsø.

– Vestlandet generelt og Bergen spesielt er viktig for mange næringer i Tromsø-regionen. Fiskeri, havbruk, marin bioteknologi, reiseliv, olje og offshore samt forskning og utvikling er alle næringer der vi har et utstrakt samarbeid. Flere frekvenser vil gjøre dette samarbeidet enda enklere, uttaler Nilsen.

Atle Kvamme, Næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd, uttaler i pressemeldingen at crossover av olje og gass, fornybar energi, sjømat og øvrig maritime næringer er blant de mest benyttede uttrykkene nå. Kvamme forteller at de to regionene møtes jevnlig for samarbeid.

Ny rute fra 3. april

– Alle er vi enige om at det er havet vi skal leve av fremover. På en eller annen måte, sier Kvamme.

Widerøe skriver at den nye ruten er bedre tilpasset næringsrelaterte reiser og muliggjør dagsmøter i de to byene. Ruten er også tilpasset videreforbindelser til Finnmark og Widerøes destinasjoner i Sogn og Fjordane, ifølge pressemeldingen.

Videre opplyser flyselskapet om at oppstartsdato for den nye ruten som binder Tromsø sammen med Vesterålen og Lofoten er 3. april. Ruten vil ifølge Widerøe bidra til et helt nytt reisemønster som igjen gir gode muligheter for økt turisme og næringsaktivitet.