Klokken 09:02 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge inn en nødmelding om at det var branntilløp i en cabincruiser like utenfor Skattøra.

Fem personer var ombord.

To minutter senere ble brannbåten fra Tromsø Brann og Redning sendt ut, og klokken 09:19 hadde de fått alle personene fra cabincruiseren og inn i brannbåten.

- Det gikk 15 minutter fra brannbåten dro fra land, til de fikk alle passasjerene ombord. Det fortjener de skryt av, forteller Jakob Carlsen, redningsleder i HRS Nord-Norge om de som opererte brannbåten.

Slokket brannen selv

Da brannbåten ankom stedet hadde personene ombord allerede slokket brannen, som hadde startet i motorrommet.

- Det var litt røyk da vi ankom stedet, så vi fikk kontrollert at brannen var slukket. Personene fikk vi sendt til legevakta for sjekk, forteller Simen Frantzen, arbeidsleder i Tromsø Brann og Redning.

Frantzen er smigret over rosen fra HRS Nord-Norge.

- Vi øver ofte på denne typen situasjoner. Nå har vi fått en ny redningsbåt som akkurat er tatt på vannet. Når den redningsbåten er ordentlig innfaset vil det gå enda raskere fra vi går ut til vi ankommer stedet. Det finnes alltids forbedringspotensiale.

Skryter av passasjerene

Frantzen vil trekke fram passasjerenes innsats i en situasjon som kunne fått et mye mer fatalt utfall enn hva det endte med.

- Det var absolutt en dramatisk situasjon, men heldigvis hadde passasjerene klart å gjøre jobben selv ved å slukke brannen, kommet fram på dekk og kontaktet HRS. Vi må berømme innsatsen deres også, for det er ikke bare vi som har gjort en god jobb, sier Frantzen.