Menn tenner slett ikke bare på yngre kvinner

En finsk undersøkelse mener å vise at eldre menn slett ikke kun foretrekker yngre kvinner - slik mange kanskje tror.
nyheter

Tidligere studier har vist at de fleste kvinner foretrekker sexpartnere på sin egen alder, eller eldre, mens menn foretrekker å gå til sengs med yngre kvinner. Det skriver Forskning.no.

Dette har finske forskere nå kikket nærmere på. Psykologen Jan Antfolk ved Åbo universitet i Finland har nemlig gjennomført en spørreundersøkelse blant 2.655 kvinner og menn mellom 18 og 50 år i Finland.

Disse svarte på spørsmål om alderen på de de aller helst vil ha sex med, og alderen på de de faktisk har hatt sex med.

Litt forskjellig

Undersøkelsen viste at kvinner - uansett alder - tenderer til å ha sexpartnere som er like gamle, eller eldre enn dem selv. Mennene i undersøkelsen kunne derimot tenke seg litt forskjellig.

Det viste seg at yngre menn gjerne tenner på kvinner som er eldre enn seg selv.

- En 18-årig mann tiltrekkes av en eldre kvinne. Og min undersøkelse viser at en mann, når han blir eldre, ikke bare er interessert i yngre kvinner. I stedet utvides spennet mellom de yngste og de eldste individene som mannen er interessert i, sier psykologen selv i et intervju med Yle Nyheter.

Han mener altså at menn fortsetter å være interessert i yngre kvinner når de blir eldre, men at de samtidig er like interesserte i kvinner på egen alder.

Liker de på egen alder

Psykolog Jan Antfolk mener en av årsakene til dette er kvinnens preferanser.

- Om en mann i 50-årsalderen bare skulle være interessert i kvinner i 20-årsalderen hadde det ikke blitt noen forhold. Det finnes ikke spesielt mange kvinner i 20-årene som er interessert i et forhold med en 50-åring, påpeker han ovenfor Yle Nyheter.

Våra seksuelle interesser kan altså ikke være helt ulike ettersom vi vil skape forhold og forplante oss, skriver Yle Nyheter.

Les hele artikkelen her!