Ungdommene fikk møte stortingspolitikerne: – Føler vi ble hørt

Ungdommens fylkesråd i Troms og Nordland fikk fremmet sine hjertesaker for stortingspolitikerne.

Stortingsbesøk: Guttene fra Ungdommenes fylkesråd i Troms står her foran Stortinget. Foto: Elias Wingan Larsen 

Ga mersmak: Ungdommenes fylkesråd i Troms hadde en lærerik tur til Oslo sist helg. Fremme fra venstre: Victoria Mathiassen Figenschou (nestleder), Amalie Naimak, Aurora Fykse, Annie Brose, Hedda Ottarsen og Marika Jenssen. Bak fra venstre: Martin Gamst Johnsen, Tobias Bergum Olsen (leder), Vebjørn Vinjar Karvonen, Runar Monsen, Samuel Andersen og Ådne Nilsen Elvebakk. Foto: Hanne-Sofie Roaldsen 

Bedret samarbeid: Ungdommenes fylkesråd i Nordland reiste også til Oslo og knyttet tettere bånd med ungdommene fra Troms. Fremme fra venstre: Aurora Cathrin E. Adolfsen, Aida Knutsen, Sirianna Stormo Pettersen (nestleder), Irmelin Johanne Angell Losvik, Svanhild Larsen, Catinka Annie Steinback Sørensen. Bak fra venstre: Lasse Rene Kolsvik, Kaspar Steiro, Tarjei Svalbjørg (leder), Petter Hov Jacobsen og Nathaniel Holan Larsen. Foto: Trine Grytøyr 

nyheter

– Sammen med Nordland, har vi funnet noen kjernesaker som vi vil jobbe sammen for. Dette er blant annet psykisk helse og et oljefritt LoVeSe, sier Tobias Bergum Olsen, leder av Ungdommens fylkesråd i Troms.

LES OGSÅ: Slik ble det nye ungdomsrådet

Samarbeid på tvers av fylkesgrenser

Samarbeid på tvers av fylkesgrenser og landegrenser er viktig for ungdommene i Nord-Norge. Det er noe Tobias Bergum Olsen og Tarjei Svalbjørg, leder av Ungdommens fylkesråd i Nordland, skal jobbe aktivt for.

– Det at ungdommer på tvers av fylkesgrensene står sterkt sammen gjør det lettere for oss å møte fremtiden med åpne hender, sier lederne.

– Vi planlegger å møtes flere ganger, og har fått i gang et samarbeid som vi skal bygge videre på. Jeg kommer til å ta tak i det, selv om at det er økonomiske og geografiske utfordringer, poengterer lederen for Ungdommenes fylkesråd i Troms.

LES OGSÅ: Kom inn på studie som ikke eksisterte – må flytte til Mosjøen

Turen ga mersmak

Forrige helg var de to fylkesrådene blant annet på besøk på Stortinget, Nobels Fredssenter, Barneombudet og Utenriksdepartementet.

– Reisen til Oslo ga mersmak som bare det. Vi fikk utvekslet kunnskap og vi fikk et mye bedre samhold innad i fylkesrådet. Det var virkelig verdt hver eneste krone, understreker Olsen.

Felles kjernesaker

LoVeSe, Barentsregionen, psykisk helse og fullføring av Nordlandsbanen var noe av det som ungdommene tok opp under besøket.

– Vi har så mange felles saker som vi kjemper for, sier Olsen.

– Fokuset vårt er å kjempe for å holde Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt, sier han.

Stortingsbesøk

Selv føler Olsen at de ble godt tatt imot av stortingspolitikerne.

– Vi fikk møte flere politikere på Stortinget. De var åpne og lyttet til hva vi hadde å si, sier Olsen.