Flere fly innstilt

Flyradaren til Tromsø lufthavn nedsnødd

Snøfallet har ført til at Tromsø lufthavn på Langnes står uten radar. Det har skapt store forsinkelser i flytrafikken, og flere innstilte fly.

UTEN SIGNALER: Tromsø lufthavn står uten fungerende radar på grunn av snøfallet.  Foto: Petter Strøm

nyheter

Her legger Avinor ut oppdateringer om forsinkelsene.

– Det stemmer at radaren er ute av drift, sier driftssjef Svein-Idar Henriksen.

Et snødekke som har lagt seg over domen på radaren er årsaken til at signalene forstyrres.

– Akkurat nå er vi avhengige av å stole på radarene i Evenes og Bodø. Vi kan derfor bare ta ned et fly om gangen i Tromsøs luftrom, sier Henriksen.

Forsinkelser

Dette er ikke første gang lufthavnen står uten radarsignaler.

– Det skjer når vi har slikt vær og i tillegg er uheldig med vindretningen, forteller han.

Henriksen kan ikke svare på når radaren er under kontroll igjen, men forteller at alle fly har kommet seg ned, men med store forsinkelser.

Innstilt

Mandag kveld ble flere avganger og nesten alle ankomster etter klokken 22:00 innstilt, med unntak av ett fly fra Oslo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter