Like mange gifter seg nå som for ti år siden

I Troms giftet like mange seg i 2016 som for ti år siden, og stadig færre skiller seg.

Ekteskap: Akkurat like mange inngikk ekteskap i 2016 som i 2006. Foto: Stian Jakobsen/Folkebladet  Foto: Stian Jakobsen

nyheter

SSB publiserte torsdag sine tall for ekteskap og skilsmisser i Norge. I 2016 ble 639 ekteskap inngått i Troms. Dette er akkurat like mange som for ti år siden.

LES OGSÅ: Homofilt ekteskap i kirken skaper splid (pluss)

I Troms har antall ekteskapsinngåelser ligget jevnt de siste årene. Samtidig går antall skilsmisser ned. For ti år siden var det 335 skilsmisser i Troms.

I 2016 var antall skilsmisser nede på 269 viser de ferske tallene fra SSB.

Antall separasjoner har også gått ned. Fra 370 i 2006, til 321 i fjor.

LES OGSÅ: Menn tenner slett ikke bare på yngre kvinner

Syv likekjønnede ekteskap

Det ble inngått syv likekjønnede ekteskap i Troms i fjor. 2009 var det første året homofile og lesbiske kunne gifte seg i Norge. Da ble 5 ekteskap inngått i Troms. Siden da har det variert mellom kun tre ekteskap i 2012 og en rekord på ti ekteskapsinngåelser i både 2014 og 2015 viser tall fra SSB.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter