Snø, snø og mer snø ...

Men hold ut: i helga blir det en bedring.
nyheter

– Ja nå snør det, det har du nok merket? Akkurat nå er det kraftige snøbyger i Tromsø-området, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Tromsø, Ine Therese Pedersen.

– Det er i ferd med å lette litt nå og sikten er i ferd med å bedre seg litt. Men utover dagen fortsetter det med mye av det samme. Det vil ikke være like kraftig, men det vil fortsatt være snøbyger.Full storm

I ettermiddag blir det litt mindre snøbyger før det sent i kveld kommer en ny omgang.

– Vinden inne i byen er ikke så aller verst, men på fjellet – på Kjølen for eksempel – blåser det full storm nå. På fjellet og på kysten vil det være perioder med sterk kuling første del av dagen i dag, men det er jo sjeldent det blåser så mye i sentrum. Temperaturen ligger på -3 på Vervarslinga nå, og vil ligge mellom 0 grader og -4 grader i dag, sier Pedersen.


 

Sjans for sol

I morgen vil det være mye av det samme været, med mer nordvestlig stiv kuling først på dagen.

– Så minker vinden, og snøbygene blir ikke like tette som i dag. Utover dagen minker bygene og det vil være sjans for solgløtt.

Søndag ser veldig bra ut, ifølge Pedersen.

– Da dreier vinden mer nordøst og da blir det bare periodevis liten kuling på kysten nord i fylket. Ellers vil det være lite vind og snø og mye sol. Det vil være en klar bedring i Tromsø!