NM for kokkelærlinger:

– Satser tungt til neste år

Kokkelærlingene Madelen Rolland og Jon Erlend Matre klarte ikke å kvalifisere seg til finaleheatet i NM for kokkelærlinger i Stavanger i helga.

KONSENTRASJON: Madelen Rolland og kveita som skal spille hovedrollen i første rett i Norgescupen – landsmesterskapet for kokkelærlinger. Foto: Elise Lorentzen.IKKE SKUFFET: Madelen Rolland og Jon Erlend Matre kom ikke til finaleheatet i Norgescupen, men er fornøyde likevel. – Vi kommer tilbake neste år, sier de. Foto: Elise Lorentzen 

KONSENTRASJON: Madelen Rolland og kveita som skal spille hovedrollen i første rett i Norgescupen – landsmesterskapet for kokkelærlinger. Foto: Elise Lorentzen 

JORDSKOKK-DESSERT 

nyheter

– Det gikk dessverre ikke som vi hadde ønsket. Vi kom oss ikke videre til finalen, forteller Jon Erlend Matre.

Sammen med kollega Madelen Rolland, hadde han kvalifisert seg til den innledende runden i finalen i den prestisjefulle konkurransen Norgescupen som arrangeres hvert år i Stavanger.

Høythengende konkurranse

Konkurransen er et arrangement i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening, og har vært arrangert i snart 30 år.

– Vi serverte en kveite-rett som hovedrett, og den synes vi ble veldig bra. Det eneste vi fikk trekk for var at vi hadde brukt litt for lite salt, forteller Madelen Rolland.

Desserten besto av jordskokk og forskjellige bær.

Ikke skuffet

– Om vi hadde gått til finalen, ville vi laget en kyllingrett. Men det fikk vi som sagt ikke, sier hun.

Verken hun eller Jon Erlend Matre er skuffet over at deres to retter ikke nådde lengre fram.

– Vi er førsteårslærlinger, så vi har et helt år på oss å forberede oss til neste konkurranse, sier Rolland.

Det samme sier Matre.

Lover revansje

– Vi er fornøyde med det vi leverte, men det holdt dessverre ikke. Vi prøver igjen til neste år, sier han.

De to kokkespirene jobber til daglig som lærlinger på Mathallen i Grønnegata.

Det er ikke første gang de deltar i skarpe konkurranser, og de kan sågar titulere seg som Norgesmestere for VGS-elever.

Vant Tine-cupen i fjor

De to var nemlig med i laget Koitepelleran som vant Tine-cupen i 2016.

Tine-cupen er «juniorutgaven» av Norgescupen.

– Når vi deltar neste år, så vil vi ha en stor fordel i og med at vi har skaffet oss erfaring av å delta før, sier Rolland.

De to har også vært sommervikarer i iTromsøs matspalte i to år.

Vinner av Norgescupen ble laget Oslo 1 med lærlinger fra Michelinrestauranten Statholdergaarden.