Nå kan du levere inn ulovlige våpen uten straff

Fra 1. mars til 31. mai kan du innlevere ulovlige skytevåpen til politiet uten å risikere straff for ulovlig våpenbesittelse.
nyheter

De oppforderer folk å ta kontakt med nærmeste politistasjon eller lensmannskontor for enten å levere inn ulovlige våpen eller få dem over i lovlige former.

Det melder politiet i en pressemelding.

Sikkerhet viktig

Når du skal levere skytevåpen inn til politiet er det viktig at du gjør det på en trygg og sikker måte. Er du våpenkyndig og vil selv innlevere våpen, er det viktig at du håndterer våpenet sikkert. Er du selv ikke våpenkyndig, må du be om hjelp fra en som er det. Du kan også kontakte politiet på telefon for å få hjelp.

Politiet anbefaler følgende:

  • Hold fingeren vekk fra avtrekkeren når du tar i våpenet.
  • Pek med munningen i sikker retning.
  • Sjekk at våpenet ikke er ladd.
  • Legg våpenet i et futteral eller en bag/veske før du transporterer det til politiet.

Flere alternativ

Når du kommer med amnestivåpen til politiet kan du:

  • Søke om å beholde våpenet
  • Søke om å få det registrert, slik at du kan selge det videre
  • Søke om å få gjøre våpenet lovlig ubrukbart og slik kunne beholde det
  • Levere våpenet inn for destruksjon

Ingen risiko for tap av våpenkort

Har du våpenkort på lovlige våpen, men samtidig ulovlige våpen, risikerer du ikke å få tilbakekalt våpenkortet eller avslag på fremtidige søknader fordi du benytter deg av amnestiet. Når våpenamnestiet er over, risikerer alle som tas med ulovlige våpen inntil 2 års fengsel.

I grove tilfeller er strafferammen 4 år. Har man da våpenkort for annet våpen, må man i tillegg påregne at dette tilbakekalles.

Ingen sprengstoff

Sprengstoff, granater, krutt og fyrverkeri skal ikke medbringes til politiet. Sprengstoff kan være ustabilt, så det er viktig at ukyndige ikke rører dette selv. Ta kontakt med politiet, så finner politiet de riktige fagfolkene til å hjelpe deg.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter