Lokal tegner med i iTromsøs nye tegneseriesatsing

«Pondus», «Zelda», «Rocky», «Ting jeg gjorde» og «Dunce» er stripene som skal prege avisen fra og med i dag.
nyheter

Noen av tegneseriestripene er kjente, mens to av stripene er ganske ferske. Jens K. Styve, som bor i Tromsø, og Maren Uthaug, som er oppvokst i Nord-Norge, står bak de to sistnevnte.

– Serien «Dunce» er rykende fersk og har kun gått i Dagbladet i to måneder nå. Tegneseriestripen handler om meg selv og mitt liv i Tromsø, så det blir ekstra stas å få den ut til Tromsø-publikummet, sier Jens K. Styve.

Bla i karusellen ovenfor for å lese de nye tegneseriene våre.

Ung tegneserie

Jens Styve har tegnet mindre enn 150 striper av tegneserien «Dunce». Kvaliteten er likevel god, for med de første hundre stripene vant han Dagbladets tegneseriekonkurranse.

– Responsen har vært utelukkende positiv. Stripene er en selvbiografisk serie med en god dose fantasi. Hovedpersonen Jens føler seg urettferdig behandlet av samfunnet og møter lett på hindringer, sier Styve.

Navnet «Dunce» kommer av den spisse hatten til hovedkarakteren, som skal assosieres med hatten man måtte ta på seg når man måtte i skammekroken. Der Jens føler han ofte blir plassert.

– Jens, både meg selv og hovedkarakteren, kan oppleves som ganske hissige. Serien bygger på å kjenne seg igjen i hverdagsproblemer, som blir morsomt når det gjelder noen andre enn seg selv, påpeker han.

Begge tegnerne får spalteplass i Harstad Tidende og iTromsø.

Maren Uthaug er født og oppvokst i Nord-Norge, men allerede som barn flyttet hun til Danmark. Hun bor i København og leverer daglig en stripe av tegneserien «Ting jeg gjorde» til den danske avisen «Politiken».

– Jeg har tegnet «Ting jeg gjorde» hver dag i over tre år. Det har resultert i over 1.000 striper. Ønsket mitt var at serien skulle bli solgt til en norsk avis, og nå er det innfridd. Det blir litt som å komme hjem, sier Uthaug.

Strektegninger

Uthaug vant «Politikens» tegneseriekonkurranse i 2013 og har siden jobbet med stripen. Hun pleier å beskrive stripen som «fyrstikkmenn og tekst med et poeng».

– Mer utfyllende handler den vel om mitt alter ego, som ofte trekker pistolen og skyter ned katta i sinne, gjemmer oppvasken under bordet og sier «pikk» til de nye naboene, fordi hun ikke fikser small talk, forklarer Uthaug.

Både Jens Styve og Maren Uthaug får lange dager med å tegne nye striper for å rekke avisenes tidsfrister.

– Siden jeg vant konkurransen i Dagbladet, har jobbet hver kveld og helg. Det er travelt, men moro. Motivasjonen er at folk liker det jeg gjør også elsker jeg å tegne, sier Jens K. Styve. Les tegneseriene på side 26 og i dagens avis.