Russen er klar for et skikkelig krafttak mot kreft

Torsdag mellom klokka 17.00-20.00 vil årets russekull gå dør til dør for å samle inn penger til årets «Krafttak mot kreft»-aksjon.

Delte sin historie: Solveig Strand jobber som frivillig for Kreftforeningen og deler sin egen sykdomshistorie for å bli innblikk i hvordan det er å få en alvorlig kreftdiagnose. 

Lover flott premie: Det russekullet som vinner årets «Tromsø-bøsse» får en eksklusiv konsert med en av Vinterlyd-artistene frister Sara Strand (til høyre) i Kreftforeningen. 

nyheter

Mandag hadde Kreftforeningen «kickoff» for årets aksjon på Breivang videregående skole, men russen rundt på byens videregående skoler har jobbet med aksjonen siden slutten av januar. I år konkurrerer russen ikke bare om den heder og ære det er å være skolen som samler inn mest penger, men også om en helt eksklusiv konsert på toppen av The Edge med en av «Vinterlyd»-artistene. Konserten går til vinneren av årets «Tromsø-bøsse», og vinneren av konkurransen vil ikke nødvendigvis være skolen som har samlet inn mest penger, men den som har vært mest engasjert og gjennomført årets aksjon på best mulig vis.

LES OGSÅ: Maria (15) blir hetset fordi hun er feminist: – Det gir meg grunn til å fortsette

– Vi bestemte oss vel allerede i fjor når vi så hvor få bøssebærere vi hadde, at vi måtte gjøre det bedre i år. Det er over 70 påmeldte bøssebærere fra oss allerede, og det er til og med førsteklassinger som har meldt seg frivillig til å gå med bøsser for oss, så dette blir bra. Folk fikk rimelig sjokk når de hørte om premien, så nå tror jeg vi får i gang en skikkelig mobilisering på innspurten, forteller Marius Høgtun på vegne av russen på Breivang.

Alle kan være med

Sara Strand i Kreftforeningen er veldig fornøyd med engasjementet til russen så langt, og forteller at all russen som deltar som bøssebærere på torsdag også får sin egen minibøsse som bevis på at de har gjennomført «årets viktigste» russeknute. Alle skolene har fått sitt eget Vipps-nummer, og har mulighet til å rekruttere bøssebærere også utenfor russekullet.

LES OGSÅ: Sam (19) og Marcus (18) har startet bedrift: – Vi blir størst i Tromsø

– Om andre vil være bøssebærere, så kan de ta kontakt direkte med oss eller russen. Vi vil jo at så mange som mulig skal bidra til årets aksjon, sier Strand.

Russemamma for andre gang

Til stede på Breivang var også Solveig Strand, som er russemamma for andre gang, og som har overlevd kreft.

– Når de oppdaget hjernesvulsten min var sønnen min russ, og jeg var veldig bekymret for at jeg ikke skulle få oppleve det sammen med ham. Nå er datteren min russ ,og jeg har fått være med på begge feiringene. Det skal bli utrolig artig å være russemamma igjen. Det er utrolig bra at russen involverer seg i denne aksjonen og samler inn så penger til en så pass viktig sak, forteller Strand.

Målet med årets aksjon er å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal oppnås gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende. Årets innsamlingsmål er 40 millioner kroner nasjonalt.