Her er Tromsø parkerings advarsel før mildværet slår inn

Tromsø parkering gjør gårdeiere oppmerksomme på hvilket ansvar de har når mildværet kommer.

STRØ FORTAUENE: Tromsø parkering opplyser at det er gårdeiers ansvar å strø fortauene når mildværet kommer.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Med mildværet som kommer ønsker Tromsø parkering å gjøre gårdeiere oppmerksomme på at det er hver gårdeiers ansvar at fortau ryddes for snø og blir strødd, og at snø og is som henger ned fra takrenner fjernes, skriver vaktleder i Tromsø parkering, Sven Storvestre, i en pressemelding.

Snø og is som henger ned fra hustakene er også gårdeiers ansvar.

– Dersom det henger snø og is ned fra tak over vei og fortau, skal dette fjernes umiddelbart, eller det skal settes ut avvisere.

– Avvisere kan stå ute maksimalt syv dager, men vi oppfordrer til at snø og is heller fjernes for å sikre tryggest mulig ferdsel i byen vår. Manglende oppfølging av dette kan medføre gebyr i henhold til politivedtektene.