Fraktet nesten ett kilo amfetamin for narkoligaen - nå må hun sone

En kvinne må sone to år i fengsel etter at hun ble stoppet med amfetamin i bagasjen på Tromsø lufthavn.

  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

En kvinne i 30-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til to års fengsel. Bakgrunnen er at kvinnen i fjor vår oppbevarte 854,9 gram amfetamin på Tromsø lufthavn.

BAKGRUNN: Narkoliga skal ha fraktet kilovis med amfetamin til Tromsø og tjent flere millioner kroner på salg (pluss)

Kvinnen forklarte at deler av partiet skulle brukes av henne selv, og at hun skulle selge resten. Retten mener derimot at kvinnen var kurér, hentet amfetaminet i Oslo og skulle avlevere det i Tromsø.

LES OGSÅ: Tre tiltalt for grov narkokrim: Skal ha oppbevart våpen, narko og kontanter hjemme hos moren

Kvinnen avga en uforbeholden tilståelse i retten og samtykket til at saken ble avgjort ved tilståelsesdom.

Etter at tilståelsesrabatten ble trukket fra, og kvinnens rolle som kurér var hensyntatt, ble straffen altså satt til to år i fengsel.

Kvinnen fraktet stoffet på vegne av narkoligaen som nå står tiltalt etter mafiaparagrafen i Nord-Troms t ingrett.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter